Home / tweetpost / Sports4you breidt aanbod uit: wekelijkse ‘oldskool’ gymlesactiviteiten

Sports4you breidt aanbod uit: wekelijkse ‘oldskool’ gymlesactiviteiten

Volwassenen van 20 tot 50 jaar gaan terug in de tijd met sporten uit de basisschooltijd

NIEUWLEUSEN- In september 2020 is gestart met Sports4you. Sport- en beweegaanbod voor volwassenen tussen de 20 en 50 jaar om (opnieuw) te bewegen en bekende of nieuwe sporten uit te proberen. Vanaf oktober wordt Sports4you uitgebreid met een wekelijkse sport- en beweegles, onder begeleiding van een vaste sportinstructeur. Gestart wordt met een pilot in Nieuwleusen.

De sportlessen vinden elke maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur plaats (met uitzondering van de schoolvakanties) in Kulturhus de Spil in Nieuwleusen. Elke les staat een andere sport op het programma.

Kosten en aanmelden
De eerste les staat gepland op maandag 5 oktober en deelname aan deze eerste les is gratis. De kosten voor deelname aan de overige lessen zijn € 3,50 per les. Er geldt een maximum van 24 deelnemers per les. Aanmelden is verplicht en vol=vol. Aanmelden kan op www.dalfsenbeweegt.nl, onder het kopje Sports4you. Deelnemers moeten zich minimaal 2 dagen voor de start van de les aanmelden.

Diverse sporten
Buurtsportcoach Marco Hollak: “Het idee is ontstaan om volwassenen weer te laten genieten van gymlesactiviteiten die zij op de basisschool ook kregen. Denk hierbij aan apenkooi, trefbal en alle andere leuke spellen van vroeger. En wij gaan nog een stapje verder, want ook bootcamp, pilates en andere activiteiten gericht op kracht en uithoudingsvermogen komen voorbij.”

Als pilot wordt eerst gestart in Nieuwleusen. “En mocht er voldoende interesse zijn, dan breiden we de sport- en beweegles onder begeleiding van een vaste sportinstructeur misschien ook uit naar andere kernen” aldus Marco Hollak.

Lesgevers
De lessen worden gegeven door Evaline Ridderikhoff. “Ik ben ontzettend enthousiast om dit nieuwe initiatief binnen Sports4you tot een succes te maken. Dus laat de aanmeldingen maar binnenstromen.” Medewerkers van SAAM Welzijn en de buurtsportcoaches ondersteunen Evaline bij de lessen.

Wethouder Uitslag kreeg veel vragen van inwoners die ouder zijn dan 50 en dus niet in aanmerking komen voor de activiteiten van Sports4you. “Uiteraard is sporten en bewegen na je 50e ontzettend belangrijk, daarom heeft Saam Welzijn een ruim aanbod. Dus voor mensen van boven de 50 jaar zijn er voldoende mogelijkheden om te sporten, dat aanbod was er zelfs eerder dan voor inwoners tussen de 20 en 50 jaar.”

Meer informatie over dit aanbod staat op de website van SAAM Welzijn

 

 

 

Lees ook

EHBO verrast met royale gift

HOONHORST – De EHBO-vereniging Hoonhorst-Dalfsen is recentelijk verrast met een royale gift van 1000 euro. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.