Home / / Sport- en preventieakkoord ‘Samen Fitter Verder’ wordt uitgevoerd

Sport- en preventieakkoord ‘Samen Fitter Verder’ wordt uitgevoerd

OMMEN – Het Ommer sport- en preventieakkoord kent nu al 28 deelnemende partijen: sport- en beweegaanbieders, onderwijs, welzijn organisaties, huisartsen, fysiotherapeuten, plaatselijke belangen en gemeente Ommen werken het akkoord “Samen Fitter Verder” nu uit.

Foto: Pixabay.com

Wethouder Ko Scheele onthulde maandag 31 augustus het bord met logo’s van organisaties die dit akkoord ondersteunen en meedoen in de uitvoering. Wethouder Ko Scheele: “Samen Fitter Verder, iedereen is daar voor, maar toch is er nog veel te doen. Dat lukt alleen als betrokken verenigingen, instellingen en gemeente er samen de schouders onder zetten. Ik ben heel blij dat dit niet alleen gaat gebeuren, maar nu al concrete acties worden voorbereid. Want alleen samen komen we fitter verder.”

Van akkoord naar uitvoering

Een belangrijke factor voor realisatie van een succesvol lokaal sport- en preventieakkoord is actieve deelname van de 28 partners uit diverse sectoren van de Ommer samenleving. Niet alleen afkomstig uit de stad Ommen, maar ook uit de kernen. Dit akkoord haakt aan bij het landelijk nationaal sportakkoord en het landelijk preventieakkoord. Op de bijeenkomst van 31 augustus werd door de deelnemers aan het akkoord enthousiast meegepraat en meegedacht om samen het akkoord de komende jaren tot uitvoering te brengen. Thema’s die aan de orde kwamen: Kan de sport aansluiten bij de maatschappelijk ontwikkelingen en daar tegelijkertijd een positieve bijdrage aanleveren? Kan de sport ervoor zorgen dat kinderen meer en beter gaan bewegen? Lukt het om met de sport in te spelen op de vergijzing? Hoe kan de sport bijdrage aan een verbonden samenleving, in de maatschappij die is geïndividualiseerd?

Versterken wat er al is

“We investering eerst in wat er al is, daarna proberen we vraag en aanbod bij elkaar te brengen” laat Bram Hoving, lid van de regiogroep weten. “Er zijn vanuit de inwoners van Ommen ook diverse ideeën aangevoerd, zoals een outdoor sportvoorziening. Een buitensporttuin, die voor jong en oud toegankelijk is, met basistoestellen zoals gelijke brug, enterrek, rekstok en opdrukstangen. Ook daar is de onderlinge samenwerking en binding een belangrijk punt van aandacht.”

 

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.