Home / / Snel en kosteloos inzicht met Vitaliteitsscan

Snel en kosteloos inzicht met Vitaliteitsscan

VILSTEREN – De OVKK roept ontmoetingscentra op om gebruik te maken van de regeling vitale en gezonde samenleving door het doen van een vitaliteitsscan. Met de bewezen methodiek, die door DKK Gelderland is ontwikkeld, kunnen ontmoetingscentra door een bezoek van een expert van het Atelier Maatschappelijk Vastgoed advies krijgen hoe gewerkt kan worden richting een gezonde toekomst.

Naast het algemene advies, is er voor elk ontmoetingscentrum ook ruimte voor een stukje maatwerk. Zo krijgt elk ontmoetingscentrum de hulp die gewenst is en past bij de organisatie. Aan de scan zijn voor accommodaties geen kosten verbonden. “We hebben hard gewerkt aan hulp voor ontmoetingscentra vanuit de provincie en met de regeling Vitale en Gezonde Samenleving heeft de provincie gehoor gegeven aan onze oproep”, legt voorzitter van de OVKK, Ilse Duursma uit.

Concrete dienst

Het aanbieden van de vitaliteitsscan is de eerste concrete dienst van het Atelier Maatschappelijk Vastgoed in oprichting. Thijs Elderink, kwartiermaker van het Atelier, is enthousiast over deze stap: “We zijn al geruime tijd met elkaar in gesprek om te bekijken op welke wijze we de ontmoetingscentra in Overijssel kunnen helpen. Met de subsidie van de provincie wordt het mogelijk om in actie te komen en hen daadwerkelijk te helpen.”

Kennis en netwerk

Het Atelier Maatschappelijk Vastgoed Overijssel, dat wordt ondersteunt door de OVKK, is een samenwerking tussen verschillende organisaties die gezamenlijk willen werken aan een duurzaam en toekomstbestendig aanbod van maatschappelijk vastgoed in Overijssel.
De experts verbonden aan het Atelier hebben veel kennis en ervaring op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Samen met de ontmoetingscentra werken zij aan accommodaties die minder afhankelijk zijn van overheidssubsidies, duurzaam sluitende exploitaties hebben en een buffer hebben om tegenvallers op te kunnen vangen. Daarnaast ondersteunt het Atelier bij het verzorgen van een passende (coronaproof) programmering, het versterken van de binding met de lokale gemeenschap en de gemeente en het professionaliseren van de accommodatiebesturen. Aanmelden voor de vitaliteitsscan? Neem contact op via thijs@anno.nu of via tel. 0547 700 225.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.