Home / / Saxenburgh Medisch Centrum volgens plan in gebruik genomen

Saxenburgh Medisch Centrum volgens plan in gebruik genomen

HARDENBERG – Het is een geslaagde verhuizing, precies volgens plan”, vertelt een opgetogen bestuursvoorzitter van Saxenburgh, Wouter van der Kam. Vorige week werden de patiënten van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis met militaire precisie verhuisd naar het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. De eerste patiënt, mevrouw Ewa Waligóra, werd feestelijk welkom geheten door Van der Kam. Mevrouw Waligóra werd samen met haar zoontje Antoni, nog maar enkele uren oud, het nieuwe ziekenhuis binnengereden.

Om 12.00 uur arriveerde de laatste patiënt in het Saxenburgh Medisch Centrum. De heer Oelen werd hartelijk verwelkomd door medisch specialisten Ruud Blankenburgh en Bas van Bemmel, verpleegkundigen Manon van Leussen en Elisabeth Helder en projectleider Karin Kerkhof. Met de binnenkomst van de laatste patiënt is het Saxenburgh Medisch Centrum officieel in gebruik genomen.

“De verhuizing was een goed geoliede operatie, waarbij de veiligheid en continuïteit van kwaliteit van zorg voor onze patiënten te allen tijde voorop stond. Wij hebben de eerste spoedoperatie in een gloednieuwe OK al achter de rug en die is succesvol verlopen. Ik ben ontzettend blij en trots op alle medisch specialisten, verpleegkundigen en al die andere medewerkers. We hebben het samen gedaan en het is boven verwachting verlopen. We hadden het tot en met zondag ingepland maar we zijn nu al klaar”, zegt Van der Kam Rutger van Wijk, ingehuurd als programmamanager ingebruikname.

Het Saxenburgh Medisch Centrum heeft minder bedden dan het oude ziekenhuis. “Het is fysiek compacter” vertelt medisch specialist Ruud Blankenburgh. “Maar het biedt qua zorg veel meer, onder andere door nieuwe technieken en integratie van processen. Iemand die bij de huisartsenpost of SEH binnenkomt, hebben we binnen vijf minuten op de IC. Het is maar één deur verder. Dat het werkt, is vandaag ook echt gebleken. We kunnen nu veel meer patiënten helpen. Dit is toekomstgerichte zorg van de toekomst.”

Lees ook

EHBO verrast met royale gift

HOONHORST – De EHBO-vereniging Hoonhorst-Dalfsen is recentelijk verrast met een royale gift van 1000 euro. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.