Home / / SamenLoop voor Hoop Dalfsen uitgesteld naar volgend jaar

SamenLoop voor Hoop Dalfsen uitgesteld naar volgend jaar

DALFSEN – Dit jaar vindt er vanwege de coronacrisis geen Samenloop voor Hoop plaats in Dalfsen. Dit evenement – waarbij het leven gevierd wordt, stilgestaan wordt bij kanker en waar geld ingezameld wordt voor het KWF – stond op de planning voor het weekend van 18 en 19 september.

Aanstaand weekend zou het zover zijn: honderden gemotiveerde deelnemers die hun tenten opslaan op het evenemententerrein Dalfsen, naast het gemeentehuis. De Samenlopers zouden 24 uur lang wandelen in estafette, om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek. Samen met tal van activiteiten en muziek. Arjen Meijer, voorzitter van de club vrijwilligers: “Toen we de Samenloop in 2017 voor het eerst organiseerden hadden we niet durven hopen op zoveel succes. Er is maar liefst ruim 80.000 euro opgehaald. Het is een evenement waar we met honderden mensen het leven vieren en waar we een arm om elkaar heen slaan. Een bijzonder moment tijdens de Samenloop blijft onze kaarsenceremonie. Tijdens deze ceremonie staan we stil bij het gemis van dierbaren en mensen die door kanker zware tijden hebben of hebben gehad.”
Dit jaar hadden zich in het voorjaar al 12 teams aangemeld. Deze schuift de organisatie door naar 2021. Ook de sponsoren en de artiesten blijven betrokken. “We hopen van harte dat het evenement volgend jaar op 10 en 11 september weer kan plaatsvinden”, aldus Arjen Meijer.

Meer informatie (ook voor aanmelding) is te vinden op

www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/overijssel/dalfsen-2020-uitgesteld-ivm-corona

Foto: Paul Bink

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.