Home / / Renovatie op begraafplaats Lemele

Renovatie op begraafplaats Lemele

LEMELE – Het bestuur van de begraafplaats Lemele heeft besloten tot een grondige renovatie van de ‘nieuwe’ begraafplaats in Lemele. De combinatie van ‘arme’ zeer droogtegevoelige grond maakt dat veel planten vroegtijdig afsterven.

Foto: Pixabay

De coniferen langs het Zandeinde en de Bulemansteeg worden vervangen door een beukenhaag. Het hekwerk dat nu langs de Bulemansteeg staat, wordt doorgetrokken langs het Zandeinde om daar aan te sluiten bij Sportclub Lemele. Ook de beukenhaag langs het Zandeinde van de oude begraafplaats wordt vernieuwd. De ‘stekelbossen’ op het oudste gedeelte tussen de grafstenen – links van de ingang – maken plaats voor nieuwe struiken. Omdat de grasmat zeer slecht is wordt de begraafplaats voorzien van een regeninstallatie. De grond wordt geanalyseerd en bemest tot op de norm en gemengd met voldoende compost. Vervolgens wordt er weer gras ingezaaid. Dit vindt plaats in de eerste helft van oktober.

Met de regeninstallatie komen er ook watertappunten op zowel de oude als op de nieuwe begraafplaats, dat geldt ook voor de elektra. De bekende pomp verdwijnt. Voor deze zeer grote tijdelijke klus doet het bestuur een beroep op professionele hoveniers, een loonbedrijf en op de grote groep van vrijwilligers van Lemele. Het vaste vrijwilligersteam neemt het onderhoud voor haar rekening.

Het bestuur kan niet voorkomen dat bezoekers enige last ondervinden van al deze werkzaamheden. Zij vraagt hiervoor begrip.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.