Home / tweetpost / OZC opent met een overwinning

OZC opent met een overwinning

BEILEN –  OZC is door de competitieregelaars van de KNVB weer eens van Oost naar Noord gekatapulteerd. Dit jaar geen korte stop in Mariënberg, Bergentheim en Bruchterveld, maar bezoekjes aan Avereest, Nieuwleusen en het Dedemsvaartse SCD ’83. Verder is het vooral het Drentse achterland verkennen. Te beginnen in Beilen, waar het seizoen 2020-2021 geopend werd tegen Fit Boys.

Met de Drentse ploeg zijn parallellen te trekken met RKCWaalwijk. Het sluipende coronavirus en de daarmee gepaard gaande abrupte stop voorkwam een vrijwel zekere degradatie. Op moment dat voortijdig een eind werd gemaakt aan de lopende competitie zat Fit Boys nadrukkelijk op de wip. Maar de meeste gehate positie van de ranglijst had in zoverre geen kwalijke gevolgen, dat van afdalen geen sprake was.

Op papier was de klus ‘Fit Boys’ te doen voor de geelhemden uit de Vechtstad.   Uiteindelijk rolde er een 2-0 overwinning uit de bus. Na een doelpuntloze eerste helft, gaf Lars Dunnewind vroeg na de hervatting Rik-Jan de Groot de kans de score te openen. De Groot deed wat hij in officiële wedstrijden al 74 keer eerder deed. Voetje tegen de bal en bam, doelpunt! OZC op het juiste spoor en een persoonlijk succes in de vorm van zijn derde ster. Als even later Niel Koggel de Derbystar geplaatst in het vijandelijke doel schuift is het een gelopen koers en mogen de geelhemden spreken van een geslaagde opening van het seizoen 2020-2021.

Zaterdag
 speelt OZC om half drie thuis tegen ZZVV uit Zuidwolde.

Lees ook

De Carrousel heeft nieuw seizoensprogramma, in de hoop op betere tijden

OMMEN – Theater De Carrousel in Ommen waagt het erop: het theater heeft een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.