Home / / Overijsselse Molendag start bij Molen Massier

Overijsselse Molendag start bij Molen Massier

NIEUWLEUSEN – Bij Molen Massier in Nieuwleusen vindt op zaterdagmorgen 12 september de start plaats van de Overijsselse Molendag 2020.

De Overijsselse Molendag wordt al tientallen jaren georganiseerd door de Stichting de Overijsselse Molen (SOM). Het doel is om publiek en media bijzondere aandacht te geven aan de molens met hun grote historische waarde. Ook dit jaar zet de SOM deze traditie voort, maar vanwege het coronavirus gebeurt dat dit jaar op bescheiden wijze. Hiervoor wordt samengewerkt met Stichting Molen Massier (SMM). Want het startsein voor de activiteiten op deze 28e Overijsselse Molendag wordt gegeven in Nieuwleusen.

Op deze zaterdag vindt om 10.00 uur de officiële opening van de Molendag plaats. De openingshandeling wordt bij Molen Massier verricht door gedeputeerde De Witte (CDA) van de provincie Overijssel, SOM-voorzitter Van der Vinne, wethouder Schuurman van de gemeente Dalfsen, en voorzitter Mannen van de Stichting Molen Massier. De molen is te vinden aan het Westeinde 39a, 7722 XC Nieuwleusen. Bezoek aan de molen is toegestaan met inachtneming van de dan geldende maatregelen rond het coronavirus.

Beperkte activiteiten

Net als veel andere publieke organisaties zijn de molens in Overijssel dit jaar flink getroffen door de gevolgen van het coronavirus. De molens zijn een aantal maanden gesloten geweest en nog steeds is bezoek niet altijd of slechts mondjesmaat mogelijk. Afgezien van het gemis voor bezoekers en molenaars heeft dat ook financiële gevolgen voor eigenaren en stichtingen. De ernst ervan is nog niet in te schatten, maar kan de exploitatie van de molens in gevaar brengen. Vanwege de beperkte toegangsmogelijkheden zijn niet alle 65 molens in Overijssel op deze dag geopend. En in tegenstelling tot voorgaande jaren worden er slechts in beperkte mate activiteiten georganiseerd. Molen Massier is, na het officiële gedeelte, vanaf 10.30 tot 16.00 uur geopend voor publiek. Daarnaast is er rond de molen ook een kleine boekenmarkt.
Een overzicht van de opengestelde molens in Overijssel is te vinden op

www.molensinoverijssel.nl/nieuws

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.