Home / tweetpost / OVC ’21 verzuimt zaterdagdebuut op te sieren met driepunter

OVC ’21 verzuimt zaterdagdebuut op te sieren met driepunter

OMMEN – OVC ’21, debutant in het zaterdagvoetbal mocht van de competitieleiders beginnen met een thuiswedstrijd. Na een mislukt bekeravontuur, met nederlagen tegen Hatto Heim en ’t Harde en een onbeslist tegen het Dedemsvaartse SCD ’83 mocht SVV ’56 uit Sibculo op Westbroek figureren in de openingsbal van de voormalige zondagclub. De ploeg van Freek Goeree snakte naar een driepunter.

Een goed begin is het halve werk, luidt niet voor niets een welbekend spreekwoord. De bezoekers uit kloosterdorp Sibculo waren in het seizoen 2019-2020 een modale middenmoter, een mooie graadmeter voor de Ommenaren in deze nieuwe omgeving.

Pfff…, een half uur lang was er werkelijk geen vuiltje aan de lucht. Het leek een fantastische middag te worden voor trainer Freek Goeree en zijn volgelingen. Nog geen 25 seconden op de klok en de bal ligt al achter Nick van Ballegooijen, doelman in Sibculose dienst. SVV ’56 trapt af. Balletje terug en vervolgens een lel naar voren. Het speeltuig wordt onderschept en Damon Nouri wordt de diepte ingestuurd. Rechtsback Tino Harzevoort reageert te laat en heeft enkel zicht op rugnummer 7. Nouri is niet zelfzuchtig en legt af op centrumspits Wilco Siertsema. Voor Van Ballegooijen rest niks anders dan de trieste gang naar het net.

Nouri is ouderwets op dreef en snijdt keer op keer door de oranjekleurige defensie. Het is tenenkrommend, nee afgrijselijk om te zien dat kans na kans onbenut blijft. Dat wordt afwerken de komende week op de training. Dan besluit ‘De ongrijpbare’ zelf de trekker over te halen. Echt vol raakt Nouri de bal niet, maar het speeltuig streelt onbereikbaar voor de in het groen getooide doelwachter van SVV het nylon. Lekker dat zaterdagvoetbal. 2-0 , geen centje pijn. SVV is geslagen, maar nog niet verslagen.

Als donderslag bij kraakheldere hemel waardeert Niek van Dijk de eerste de beste aanval op tot een aansluitingstreffer. Balen, het had al 3, 4 nul moeten staan. Nou ja, snel repareren. Komt niks van, want het spelpeil zakt met de minuut. Op slag van rust maakt Kevin Prijs gelijk en stuurt de thuissupporters in mineur richting koffie. Nauwelijks op gang voor het tweede part pegelt Rick van Dijk de gasten naar 2-3. Het is de wereld op z’n kop, maar ja, het gaat in voetbal niet om de stijlprijs, het gaat om de pegels.

De thuisclub gaat op jacht. De oranje muur wankelt, maar houdt moedig stand. Tot Wilco Siertsema gelooft in een dieptepass. Patrick Withaar zit hem op de hielen en ja, een duel in de rode zone is altijd link. Siertsema naar de grond, Withaar met rood van het veld en Robin Meijerink mag vrij aanleggen van elf meter. De captain van OVC ’21 laat Van Ballegooijen geen enkele illusie. 3-3. Nog twintig minuten om de buit alsnog binnen te slepen. Oranje duikt in de loopgraven en koestert het punt. Blauw is te slordig in de opbouw en de afwerking. Gemopper bij de thuissupporters. Niks jammer, dit had gewoon een vette driepunten moeten zijn.

Zaterdag staat de gemeentelijke twist tussen Lemele en OVC ’21 op het programma. Op Zandeinde wordt om half drie afgetrapt.

Lees ook

Rommelmarkt in de Bermerstraat

OMMEN – Tegen de trend van de leegstand in, zal het winkel-/horecapand Bermerstraat 13 opnieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.