Home / / Ommen: ‘Geen verdere verruiming zwemmogelijkheden voor jeugd’

Ommen: ‘Geen verdere verruiming zwemmogelijkheden voor jeugd’

OMMEN – Het college van B&W van Ommen blijft bij haar standpunt dat een verdere (gratis) verruiming van zwemmogelijkheden niet nodig is. De raad had tijdens de raadsvergadering van donderdag 27 februari een motie ingediend inzake het aanbieden van gratis zwemabonnementen aan kinderen van 6 tot en met 16 jaar uit gezinnen met een smalle beurs.

Daarin werd het college gevraagd om een kostenindicatie te geven en om te onderzoeken of er wellicht landelijke en/of provinciale subsidiemogelijkheden beschikbaar zouden zijn. Na onderzoek blijkt nu dat de kosten van zo’n gratis zwemabonnement 12.327 euro bedragen. Daarnaast blijken er op landelijk en provinciaal niveau geen subsidiemogelijkheden beschikbaar te zijn. Daarom blijft het college, na alles overwogen te hebben, bij haar standpunt dat een verdere verruiming van (gratis) beweegactiviteiten niet noodzakelijk is. Enerzijds omdat de gemeente Ommen vindt dat zij al voldoende activiteiten ontplooit om het bewegen van kinderen te stimuleren en anderzijds zij het initiatief niet doelmatig acht en dat het niet bijdraagt aan meer beweging voor kinderen uit de doelgroep.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.