Home / / Loris Veneman Nederlands kampioen 125cc

Loris Veneman Nederlands kampioen 125cc

DALFSEN/STAPHORST – Zaterdag 12 september stond het vijfde evenement voor de NK juniormoto racing op het programma. Tijdens de races in Staphorst had Loris Veneman kans de nationale titel te bemachtigen. Tijdens de kwalificaties kon Loris de snelste tijd realiseren dus mocht hij vanaf pole position vertrekken voor beide races.

De rijders stonden bij de eerste race allemaal opgesteld in het Parc Ferme met bandenwarmers en slickbanden. Echter vijf minuten voor aanvang begon het te regenen. Door de halve droge en natte condities waren er een aantal rijders die voor regenbanden kozen en een aantal die van start gingen op slicks. Bij de start reed Loris Veneman snel weg omdat hij met name de eerste ronden veel voordeel zou hebben van de bandenkeuze. De keuze voor regenbanden pakte zeer goed uit en hij won de wedstrijd met een voorsprong van ruim 11 seconden. Tijdens de tweede race, met een droge baan en zonnige omstandigheden was de bandenkeuze duidelijk. Loris Veneman had een bliksemstart en had in zijn achterwiel zijn grote concurrent Nick Roelfsema. Samen reden de coureurs weg bij de rest van het veld. Roelfsema zette de motor op het rechte stuk nog naast Veneman maar de Dalfsenaar gaf de koppositie niet uit handen. Met twee keer een eerste plaats op zijn thuiscircuit in Staphorst stelde Loris de Nederlandse titel veilig.

Op 26/27 september staat er nog 1 wedstrijdweekend in Assen op het programma. Of Loris Veneman deelneemt is nog afhankelijk van een wildcardaanvraag die gedaan is voor de nieuwe Northern Talent Cup.

Tekst/Foto: Mariska Grob

Lees ook

EHBO verrast met royale gift

HOONHORST – De EHBO-vereniging Hoonhorst-Dalfsen is recentelijk verrast met een royale gift van 1000 euro. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.