Home / / Lezing Erik Ruiter: het herkennen van vogelveren

Lezing Erik Ruiter: het herkennen van vogelveren

OMMEN – De Vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek heeft Evert Ruiter bereid gevonden om op donderdag 17 september te komen vertellen over vogelveren. De in Zwolle woonachtige ecoloog heeft jaren in Ommen gewoond en is bekend met het Vechtdal. Voor de Vechtstreek houdt hij regelmatig lezingen en excursies.

Hoe en waar zitten de veren aan het lijf van een vogel, hoe groeien ze, hoe zijn ze opgebouwd, hoe worden ze benut? Wat is het verschil tussen een veer van een duif of van een fazant. En hoe onderscheid je een staartveer van een vleugelveer? Tijdens deze lezing komen er tal van onderwerpen aan bod. Mocht iemand veren hebben, waarvan hij of zij wil weten van welke vogel ze afkomstig zijn, dan kunnen deze meegenomen worden.

Omdat er rekening gehouden wordt met de richtlijnen van het RIVM, vindt de lezing plaatst in de Gereformeerde Kerk aan de Bouwstraat. Iedereen kan op ruim 1,5 meter afstand van elkaar zitten. De locatie is dus coronaproof. Deelname voor leden van VNM De Vechtstreek is gratis, niet-leden betalen 5 euro. De avond begint om 20.00 uur, inloop is mogelijk vanaf 19.30 uur. Opgave is niet verplicht, maar wel gewenst vanwege het maximum aantal deelnemers. Opgeven kan via het formulier op de website. Hier staat ook een prijsvraag met een verenherkenwedstrijd op.

www.vechtstreeknatuur.nl

Foto: Evert Ruiter

Lees ook

Marijn de Vries nieuwe toezichthouder bij RTV Oost

REGIO – De Raad van Toezicht van RTV Oost heeft Marijn de Vries (42j) per …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.