Home / / Lemelerveld pakt uit tijdens de WAK-dag

Lemelerveld pakt uit tijdens de WAK-dag

LEMELERVELD – Sinds 2013 presenteert de gemeente Dalfsen jaarlijks de Week van de Amateurkunst (WAK). In deze week tonen amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars zichzelf aan het publiek. De WAK geeft inwoners de kans om zichzelf als amateurkunstenaar of amateurkunstvereniging te presenteren aan anderen. Met optredens, concerten, exposities, lezingen, workshops of door op een andere manier naar buiten te treden.

Ook Lemelerveld doet dit jaar mee en zet zich graag op de kaart met een heuse WAK-route voor jong en oud op zondag 13 september. Op vrijdag 18 september is er speciaal voor de jeugd een Kunstgreepmiddag. Informatie over de Kunstgreepmiddag volgt via de scholen en is te lezen op www.dalfsenbeweegt.nl.

Het programma op 13 september

*Bij Alina Heerink (Zennepweg 14) is iedereen welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Bij Keramiek In de Schuure wordt Raku gestookt; het proces van glazuren in een gasoven buiten.

*In het kulturhus De Mozaïek (Kroonplein 58) is er een expositie van schilderijen te zien van Anneke Smit. Haar werk is zowel abstract als realistisch. Tijdens de WAK op 13 september is De Mozaïek geopend tussen 14.00 en 17.00. Er is tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan een miniworkshop voor ouder en kind. Op dezelfde locatie is er een mini-expositie van alle ingezonden foto’s van de fotowedstrijd van Sukerbiet.nl. Dit jaar met het thema ‘vakantie in hintergarten’. Vele amateurfotografen hebben hun mooiste vakantiefoto ingestuurd. Om 17.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt

*Het koor ’Voices’ verzorgt op zondag 13 september tussen 14.30 en 16.30 uur een uitvoering in de tuin van dirigente Mieke Bruins (Nieuwe Berkendijk 8). ‘Voices’ is een club van dertig nachtegaaltjes. De vrolijke, nostalgische, melancholische of herkenbare deuntjes van het koor zijn niet alleen in de kerk, maar steeds vaker ook op evenementen en bijeenkomsten te horen. Ze hebben een divers en uitgebreid repertoire. De tuin is versierd met kunst van Voicesleden Marijke Hulsman en Yvonne Lugtenberg.

*Om 16.00 uur maakt Muziekvereniging Polyhymnia een rondgang door het dorp, waarbij de complete vereniging het Anker en de Brugstede bezoekt. Ze zijn voor het eerst in hun nieuwe uniform te bewonderen.

*Om 17.00 uur is er op het plein (voor Bakkerij van der Most en café Reimink) een demonstratie van Studio SES uit Dalfsen. Studio Ses biedt lessen, cursussen, workshops en voorstellingen aan waarin iedere deelnemer de kans heeft om het beste uit zichzelf te halen op het gebied van muziek, dans, theater, musical en cultuur.

*Om 18.00 uur start een miniconcert van Polyhymnia op het plein. Samen met het jeugdkorps sluiten ze de dag af.

Op alle punten geldt dat de regels van het RIVM in acht worden genomen. Aan de bezoekers wordt gevraagd zich aan de richtlijnen te houden, afstand te bewaren en thuis te blijven bij gezondheidsklachten.

Lees ook

Dauwtrappen in het Vechtdal

REGIO – Op Hemelvaartsdag is het traditie om voor dag en dauw op te staan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.