Home / / Leerlingen en leraren onthullen nieuwe naam van gereformeerde basisschool in Dalfsen

Leerlingen en leraren onthullen nieuwe naam van gereformeerde basisschool in Dalfsen

DALFSEN – Het begon meer dan een jaar geleden met een metamorfose van het schoolplein en de binnenkant van de school. Er kwam een nieuw natuurplein en de schoolmuren werden voorzien van nieuwe frisse kleuren. Afgelopen vrijdag werd ook de nieuwe naam onthuld. Basisschool De Uitleg werd omgedoopt tot ‘De Vuursteen’.

“Een vuursteen is een heel gewone steen”, laat de school weten. “Het is te vinden op een grindpad tussen alle andere stenen. Maar waar twee vuurstenen samenkomen, ontstaat iets moois. Daardoor krijgt deze naam ook een diepere betekenis.”

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.