Home / Uncategorized / ‘Kijk op Kunst XXL’ in centrum van Ommen

‘Kijk op Kunst XXL’ in centrum van Ommen

OMMEN –  Gedurende de maand oktober stellen de winkels in het centrum van Ommen ruimte beschikbaar aan de kunstenaars  uit het Vechtdal om hun werken aan het publiek te tonen. Omdat bijna alle evenementen van Vechtdalkunsten dit jaar niet zijn doorgegaan,  wordt de Kijk op Kunst van 2020 wat grootser aangepakt dan andere jaren en met een feestelijke opening op 10 oktober op de markt te Ommen.

Op 10 oktober worden de Kijk op Kunst weken geopend rond de muziekkoepel op de markt door Ko Scheele, cultuurwethouder van Ommen. De opening zal worden opgeluisterd met een optreden van Dominique Seldis, bassist van het concertgebouworkest en bekende TV-persoonlijkheid.

De kern van Kijk op Kunst blijven de winkels en de kunstpresentaties. Vijftig winkels, waaronder drie galerieën in het centrum van Ommen, doen hieraan mee. Winkelier en kunstenaar hebben een fraaie presentatie van kunstwerken in de etalage of winkelruimte gemaakt.  Een vakjury kiest hieruit de beste presentatie die tijdens de opening wordt bekendgemaakt en gehuldigd.

Op zaterdag 10 en 17 oktober wordt er op het kerkplein de gezellige kunstmarkt Montmarte gehouden. Kunstenaars presenteren en verkopen hun werk op deze markt en demonstreren hun werkwijze, opgeluisterd met een troubadour en kramen met diverse streekproducten.

Lees ook

Het pleit is beslecht: OVC ’21 en OZC gaan fuseren

OMMEN – Vandaag op 23 februari 2021 heeft notaris Jan Willem van Bentum de definitieve …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.