Home / / Kijk op Kunst XXL 3 t/m 23 oktober
.

Kijk op Kunst XXL 3 t/m 23 oktober

OMMEN – Gedurende de maand oktober stellen de winkels in het centrum van Ommen ruimte beschikbaar aan de kunstenaars uit het Vechtdal om hun werken aan het publiek te tonen. Omdat bijna alle evenementen van Vechtdalkunsten dit jaar niet zijn doorgegaan, wordt de Kijk op Kunst van 2020 wat grootser aangepakt dan andere jaren en nu met een feestelijke opening op 10 oktober op de Markt in Ommen.

Op 10 oktober worden de Kijk op Kunst weken geopend rond de muziekkoepel op de Markt door Ko Scheele, cultuurwethouder van Ommen. De opening wordt opgeluisterd door Dominique Seldis, bekende tv- persoonlijkheid en bassist van het concertgebouworkest. Een kunstwerk van Ton Beumer, één van de kunstenaars, speelt hierin een rol. De opening is om 14.00 uur rond de muziekkoepel op de Markt. Na de opening van Kijk op Kunst op de Markt, is er de Montmartre kunstmarkt op het Kerkplein. Stadsdichteres Viviane Rose geeft hier op haar eigen wijze een voordracht.

De Montmarte kunstmarkt is er op zaterdag 10 en op zaterdag 17 oktober. Normaal gesproken vindt deze een aantal malen plaats in de zomer, maar voor deze gelegenheid wordt het in de Kijk op Kunst maand gepresenteerd. Kunstenaars tonen en verkopen hun werk op deze markt en demonstreren hun werkwijze, opgeluisterd door een troubadour. Ook staan er kramen met diverse streekproducten.

De kern van Kijk op Kunst blijven de winkels en de kunstpresentaties hierin. 50 winkels, waaronder drie galerieën in het centrum van Ommen en 40 kunstenaars doen hieraan mee. Winkeliers en kunstenaars hebben een fraaie presentatie van kunstwerken in de etalage of winkelruimte gemaakt. Een vakjury kiest hieruit de beste presentatie, die tijdens de opening bekend wordt gemaakt en gehuldigd.

Meer informatie is in te winnen bij Job van Splunter, bestuurslid Vechtdalkunsten, email: pr@vechtdalkunsten.nl, tel. 06 44637591.

In het kort

*3 t/m 23 oktober Kijk op Kunst dagen
*8 oktober; 18.00 uur: huldiging en bekendmaking van de beste presentatie ‘Kijk-op-Kunst’ 2020 ter plaatse bij de winnende winkel/presentatie
*10 oktober; 18.00 uur: officiële opening van de Kijk op Kunst maand door de wethouder Ko Scheele en opgeluisterd door Dominique Seldis. Rondgang bij een aantal winkels en eindigend op het Kerkplein (Montmartre) met een voordracht van Viviane Rose, ca. 15.00 uur
*10 en 17 oktober; 12.00-17.00 uur, Montmartre rond het Kerkplein.
*17 oktober; om 14.00 uur worden drie nieuwe geschilderde panelen aan de stad Ommen aangeboden in het kader van het Panelenpad. Locatie: Kerkplein.
*Voor de kinderen is er een puzzeltocht die langs de kunstwerken zullen leiden. Onder de inzenders wordt een leuke artistieke prijs verloot. De puzzel is op te halen bij Quattro Store, de Husselmus en Cis & Bro Bakery.

Cello van glas in lood, artiest: Ton Beumer

Dominique Seldis

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.