Home / / Juf Ineke neemt na 40 jaar feestelijk afscheid van de KBS de Polhaar

Juf Ineke neemt na 40 jaar feestelijk afscheid van de KBS de Polhaar

DALFSEN – Vrijdag 28 augustus was een bijzondere dag voor Juf Ineke Flierhuis en voor KBS de Polhaar in Dalfsen. Na 40 jaar op de school gewerkt te hebben, was het haar allerlaatste werkdag. Een gelegenheid die de leerlingen en collega’s zeker niet stilletjes voorbij lieten gaan.

Al vroeg in de ochtend hoorde Ineke het geluid van paardenstappen in de buurt van haar huis in Dalfsen. Een paardenkoets stond klaar om haar op te halen om voor de laatste keer als juf naar school te gaan. Na een mooi ritje in de zon kwam ze aan op het schoolplein waar kinderen, ouders en collega’s haar onthaalden. Ineke is naast juf kunstenares, daarom toverden haar collega’s de Polhaar voor de gelegenheid om tot haar eigen atelier. Kinderen kwamen verkleed als kunstenaar naar school. Speciaal voor Ineke werd er een nummer geschreven dat door alle kinderen uit volle borst werd meegezongen. “Het was een juf van wie we dachten dat ze voor altijd blijven zou”, zorgde voor emoties bij Ineke.

Ineke was erg verrast door alles wat speciaal voor haar geregeld was. “Ik merkte de afgelopen weken wel dat er iets gaande was. Als ik door de school wandelde stopten de kinderen met praten of hoorde ik: “Ssst”, vertelt ze lachend. Maar wat de leerlingen en collega’s nu voor haar geregeld hadden, was boven verwachting. “Dat mijn collega’s hebben gezien wat mij typeert en dit samen met de leerlingen hebben vormgegeven vind ik geweldig.”

Ineke zat zelf als leerling ook op de school. Dat was ook de plek waar zij geïnspireerd raakte om zelf juf te worden. “Ik had een hele lieve juf in groep 3, daar heb ik zulke mooie herinneringen aan.” Later besloot ze zelf juf te worden zodat ze kinderen echt iets kon bij brengen. Nadat de Kweekschool had afgerond kon zij aan de slag op haar oude school in Dalfsen en daar is ze al die tijd gebleven. “Als je het goed hebt, dan blijf je”, vertelt Ineke. “De sfeer is hier open en de setting is vernieuwend en uitdagend.”

Een van de mooiste dingen in haar werk als lerares vond Ineke het proberen om passend onderwijs te bieden aan de leerlingen van verschillende niveau’s. “Ik vond het echt een uitdaging om te kijken naar wat passend was voor het kind, om te kijken naar wat elke leerling nodig heeft om te groeien
De kroon op mijn werk vind ik toch de momenten dat het een leerling uiteindelijk toch lukt, na veel uitleggen, opschrijven en uitgummen. Dat het kwartje valt en dat er een lach op zijn of haar gezicht verschijnt.”

Dat ze geen lessen meer hoeft voor te bereiden vindt ze een rare gewaarwording. Maar Ineke heeft genoeg ideeën om haar extra vrije tijd te vullen. “Allereerst laat ik het maar even binnen komen. Ik heb kinderen en kleinkinderen die ik nu vaker kan zien, ik bridge graag, heb meer tijd voor mijn kunst en als ik tijd over heb zoek ik wel een leuke sport. En als ik in het dorp kom, kan ik vast nog vaak zwaaien naar alle bekende gezichten.”

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.