Home / / Ibiza Fashion & Lifestyle geeft kleur aan Ommense Kerkstraat

Ibiza Fashion & Lifestyle geeft kleur aan Ommense Kerkstraat

(Advertorial)

OMMEN – Sinds eind juli is Ommen een unieke winkel rijker. Alies Wesseling opende in een leegstaand pand in de Kerkststraat Ibiza Fashion & Lifestyle. Er zijn kleding en schoenen in Ibiza en Boho style te vinden. Daarnaast biedt Alies de ruimte aan drie kleine ondernemers om hun eigen producten te verkopen zoals tassen, sieraden en manden. Allemaal passend in de Ibiza style van de winkel.

Eigenaresse Alies is zelf groot fan van de Ibiza en Boho style. “Ik vind het stijltje heel erg leuk. Fijne, natuurlijke materialen en handgemaakte producten. Het is anders dan anders en erg vrolijk”, aldus Alies. Sinds 2018 stond ze met haar Ibiza fashion truck met veel plezier op grote evenementen. Door de coronacrisis raakte haar agenda in één klap leeg. “Ik moest bedenken wat ik wilde. In loondienst of een eigen zaak. Omgaan met mensen vind ik superleuk, dus koos ik voor het laatste”, vertelt de onderneemster. Ze besloot niet alleen haar eigen kleding en schoenen te verkopen, maar ook andere ondernemers de kans te geven om eigen producten te verkopen en te promoten. Antoinet van Colours of Africa verkoopt handgemaakte en kleurrijke tassen en manden, waarvan alle winst terug gaat naar de kleermakers in Afrika. Puck en Madelon van Let’s Blush verkopen zelfgemaakte sieraden. Een deel van hun opbrengst komt ten goede aan ‘het vergeten kind’. Ook Yubag & More van Syta is in de winkel te vinden met tassen van buffelleer gemaakt in Italië. Antoinet, Puck en Madelon staan ook zelf een dag in de winkel.

Na een zoektocht naar het juiste pand kwam Alies in de Kerkstraat uit. “De sfeer van het pand was erg goed, ik wist direct: dit is het. Bovendien ben ik blij dat ik het gezellige straatje een nieuwe aanblik kan geven. Ik merk ook dat Ommenaren blij zijn dat er weer een winkel in het pand zit.”
Ze vindt het vooral belangrijk de winkel laagdrempelig te houden. “We verkopen spullen voor elk budget, ook tieners en mensen met een minder gevulde portemonnee kunnen hier slagen. Ook qua maten bedienen we een grote doelgroep.”

Alies wil nog wel even een misverstand uit de wereld helpen. “Veel mensen denken bij Ibiza style aan de zomer, maar ook in Spanje is het in de winter frisser. We verkopen op dit moment mooie truien en vesten die net even anders zijn. Ook hebben wij een mooie collectie cowboylaarzen en bikerboots.”

Ibiza Fashion & Lifestyle is gevestigd aan de Kerkstraat 5 in Ommen. Naast de winkel heeft Alies ook een groothandel met producten afkomstig uit Spanje. Ze is bezig met het ontwikkelen van een eigen merklabel. De winkel in Ommen wil ze naar sluitingstijd gebruiken als showroom voor retailers die de producten in hun eigen bedrijf willen verkopen.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.