Home / / Honderdjarige loopt nog dagelijks rondje boerderij

Honderdjarige loopt nog dagelijks rondje boerderij

HOONHORST – Dinsdag 25 augustus vierde Marie Schrijver-Niens haar honderdste verjaardag. De eeuweling is geboren in Vilsteren aan de Vennenbergweg. Na haar huwelijk verhuisde zij naar de boerderij aan de Molenhoekweg in Hoonhorst, waar zij nog altijd woont. Samen met haar man – die 25 jaar geleden overleed – kreeg zij elf kinderen. Al haar kinderen leven nog en inmiddels heeft zij 34 kleinkinderen, 30 achterkleinkinderen en er zijn nog twee op komst. Marie is zeer kwiek en loopt nog dagelijks zonder hulp haar rondjes rondom de boerderij. Haar gezondheid is bijzonder goed te noemen. “Zij is een kranige tante, die weet wat zij wil”, aldus haar kinderen.

Jarenlang was mevrouw Marie Schrijver lid van een zangkoor, echter hier is zij zeer recentelijk mee gestopt. Fietsen heeft zij haar leven veel gedaan. Ook maakte zij veel buitenlandse reizen en een aantal malen bezocht zij haar drie zoons, die naar Canada zijn geëmigreerd. “Als ik mijn zin kreeg zou ik daar nog wel een keertje weer naar toe willen”, merkt zij op. “Nog eens kijken hoe onder andere mijn kleinkinderen daar wonen.” Echter haar kinderen vinden dit geen goed idee. Locoburgemeester Ruud van Leeuwen bracht haar afgelopen woensdagmiddag thuis aan de Molenhoekweg een bezoek. Hij bracht de felicitaties over namens de gemeente Dalfsen en overhandigde haar een grote bos bloemen.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Locoburgemeester Ruud van Leeuwen kwam deze kwieke honderdjarige namens de gemeente Dalfsen thuis feliciteren

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.