Home / / ‘Het is vijf voor twaalf! Houd je aan de coronamaatregelen!’

‘Het is vijf voor twaalf! Houd je aan de coronamaatregelen!’

Burgemeester Hans Vroomen van de gemeente Ommen roept op om samen de strijd tegen corona vol te houden.

OMMEN – Het is maandagochtend 8.00 uur als burgemeester Hans Vroomen van de gemeente Ommen zijn iPad open swipet. Uit de vele e-mails die hij binnenkrijgt opent hij snel de actuele coronacijfers van de GGD IJsselland. Het aantal besmettingen in Ommen is dit weekend weer hard gestegen. “De cijfers liegen er niet om. We moeten hier als Ommenaren alert op zijn. Voor je het weet kan de zorgsector de druk niet meer aan en zitten we weer in een lockdown. Met alle gevolgen van dien. Het is vijf voor twaalf!”, spreekt de burgervader zijn zorgen uit.

Veel Ommenaren lijken zich bewust te zijn van het risico op besmetting en houden zich goed aan de genomen maatregelen. “Het is net of, naarmate de situatie langer duurt, mensen de gevraagde discipline moeilijker kunnen opbrengen”, aldus Vroomen. “En dat begrijp ik misschien wel, het is ook niet leuk om je 30e verjaardag niet groots te kunnen vieren met alle vrienden of bijvoorbeeld die prachtige 3-1 overwinning met het hele team in de kantine. Maar het kan nu echt niet!”

Laten we dit samen voorkomen!

De burgemeester roept inwoners op om samen de strijd tegen het coronavirus aan te gaan: “Niemand wil zijn of haar opa of oma besmetten. Niemand wil overvolle ziekenhuizen. Niemand wil naar een (landelijke) lockdown. Laten we dit samen voorkomen!” De gemeente houdt een oogje in het zeil als het gaat om naleving van de coronamaatregelen. Handhavers van de gemeente doen hun rondes en attenderen overtreders op hun fouten. Maar bewustwording lijkt toch de kern van het verhaal. “We kunnen handhaven wat we willen, maar als mensen met 35 personen boven op elkaar in een halletje gaan zitten, dan gaat het mis”, aldus de burgemeester.

#ikbenommen

“Het afgelopen weekend heb ik, als burgmeester, maar vooral als Ommenaar daarom de oproep gedaan om het tij te keren! Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor elkaar. Je bent altijd maar een contact verwijderd van een kwetsbaar persoon.” Onder de hashtag: ik ben om(men) roept de gemeente inwoners op om zich te uiten. Burgemeester Hans Vroomen: “Ik ben Ommenaar en ik ben om! Ik houd me aan de genomen coronamaatregelen. Voor mij even geen feestjes, avonden met vriendengroepen en een uitgebreide derde helft, maar wel 1.5 meter afstand. Ben jij ook om?”

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.