Home / / Geslaagde leiders- en trainersavond bij S.V. Nieuwleusen

Geslaagde leiders- en trainersavond bij S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Vorige week vond de startavond voor trainers en leiders van de jeugd van S.V. Nieuwleusen plaats. Voor de aftrap van het seizoen had de technische commissie een interessante spreker gestrikt, in de persoon van dr. Nicolette Schipper-Van Veldhoven. In haar bijdrage stond het thema ‘een pedagogisch sportklimaat’ centraal. Nicolette Schipper-Van Veldhoven is verbonden als lector sportpedagogiek aan Hogeschool Windesheim te Zwolle, daarnaast is zij programmamanager bij het NOC*NSF, waar ze zich bezighoudt met het pedagogische sportklimaat bij de Nederlandse sportclubs.

Foto: S.V. Nieuwleusen

In haar presentatie ging Nicolette in op de belangrijke voorwaarden die van belang zijn voor een pedagogisch sportklimaat binnen verenigingen. Sportclubs hebben naast de thuissituatie en het onderwijs een belangrijke rol in de opvoeding van kinderen. Vragen die aan de orde kwamen, waren onder meer de invloed van vroegtijdig selecteren op een veilig klimaat, wat kun je doen als trainer en begeleider om plezier en prestaties te combineren? En op welke manieren moet er worden omgegaan met gedrag dat je liever niet ziet binnen een team? Voorbeelden die genoemd werden zorgden gedeeltelijk voor herkenning en leverden interessante gesprekken op. Uit onderzoek is gebleken dat een veilig sportklimaat een belangrijke voorwaarde is om te komen tot goede prestaties.

Afsluitend bood Nicolette de vereniging nog twee exemplaren van haar boek ‘Een pedagogisch sportklimaat’ aan. Voor geïnteresseerden zijn deze uitgaven beschikbaar om nog eens door te nemen. Na de pauze werden de ruim vijftig aanwezige trainers en leiders geïnformeerd over praktische zaken die van belang zijn om het nieuwe seizoen goed te starten. De technische commissie is er – samen met vele ouders en een groot aantal jeugdige trainers – in geslaagd alle teams ten minste twee trainingsmomenten per week aan te bieden. Coördinator van de onderbouw, Hanneke de Weerd, gaf aan dat het een hele klus was om alles goed in te vullen, maar dat de jeugd van S.V. Nieuwleusen klaar is voor het komende seizoen.

Zie www.svnieuwleusen.nl

 

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.