Home / / Enquête ‘Leren van corona’

Enquête ‘Leren van corona’

Waterschappers omarmen thuiswerken

REGIO – Medewerkers van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) hebben er behoefte aan om elkaar weer te ontmoeten, willen in de toekomst vaker blijven thuiswerken en ervaren online vergaderen als effectief. Dat blijkt uit een enquête onder het personeel van het waterschap. De uitkomsten worden gebruikt voor ‘het nieuwe werken’ na (of nog tijdens) de coronatijd en voor het aansluiten bij de behoeftes van de werknemers. Aan de enquête deden 301 medewerkers mee.

De enquête ‘Leren van corona’ bracht in beeld waar medewerkers wel of juist geen behoefte aan hebben en wat de plussen en minnen zijn van structureel thuiswerken. Zo worden de sociale contacten op de werkvloer gemist en efficiënt omgaan met reistijden en digitale mogelijkheden, zoals online vergaderen, effectief gevonden.

Nieuwe situatie

Van de respondenten gaf 40 procent aan in de toekomst de helft van de werktijd wel thuis te willen werken. Zelfs meer dan de helft thuiswerken, wil 30 procent. Minder dan de helft van de werktijd thuiswerken, scoorde 15 procent. Sinds het coronavirus zijn intrede deed, werken ook veel kantoormedewerkers van het waterschap thuis. De directie wilde weten hoe het personeel deze omslag beleeft en hoe de nieuwe werksituatie er in de toekomst uit kan komen te zien. Het waterschap houdt er namelijk rekening mee dat het niet volledig teruggaat naar de situatie van voor de crisis.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.