Home / / Eerste exemplaar ‘De taal van de vorm’ uitgereikt aan burgemeester Vroomen

Eerste exemplaar ‘De taal van de vorm’ uitgereikt aan burgemeester Vroomen

OMMEN – Op donderdag 27 augustus nam burgemeester Hans Vroomen het eerste exemplaar van ‘De taal van de vorm’ in ontvangst van de Ommer galeriehouder en beeldhouwer Tom Lucassen.

Ruim twee jaar geleden verrichtte burgemeester Vroomen de openingshandeling bij galerie Tom Lucassen aan de Prinses Julianastraat 10 in Ommen. Nu nam hij het eerste exemplaar van het boek ‘De taal van de vorm’ in ontvangst. In het boek beschrijft de beeldhouwer de wereld achter het beeld. Hierbij spreekt hij over de perfecte vormharmonie.

In zijn werk is harmonie tussen uitnodigend en sober, maar ook tussen evenwichtig en dynamisch duidelijk herkenbaar. Beeldhouwen is in zijn filosofie het spel van lijnen en kaders, maar ook van toevoegen en weglaten. Tom Lucassen werkt in thema’s. Tussen deze themahoofdstukken door nam hij hoofdstukken op met beschouwingen over de kunst in zijn algemeenheid. Hoe kijken de beslissers van dit moment naar kunst? Wat is de functie, het nut en de noodzaak van kunst? De overhandiging vond vanwege de coronarestricties, plaats in een sobere sfeer. Burgemeester Hans Vroomen dankt Tom voor het eerste exemplaar en ziet er naar uit om in een stil uurtje te lezen over het belang van creativiteit en de vervlechting van kunst en samenleving.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.