Home / / Een brief op de deurmat: daar wordt iedereen blij van

Een brief op de deurmat: daar wordt iedereen blij van

DALFSEN – In de maand september start stichting Schrijf je Blij met een correspondentieproject voor 65-plussers. Het project heet POST!

Binnen het project POST! kunnen ouderen corresponderen met een generatiegenoot. De oudere wordt gekoppeld aan een penvriend of penvriendin. Door ouderen met elkaar te laten corresponderen met pen en papier, wil POST! op een laagdrempelige manier gevoelens van eenzaamheid bij ouderen verminderen. POST! geeft iets om naar uit te kijken.

SAAM Welzijn

Om bekendheid voor het project POST! te genereren en deelnemers te werven vraagt stichting Schrijf je Blij aan iedereen in de gemeente Dalfsen om ouderen te wijzen op dit schrijfproject. Want iedereen heeft immers wel een opa of oma, vader of moeder, buurvrouw of buurman, vrienden of bekenden voor wie schrijven een mooie uitlaatklep kan zijn. Saam Welzijn is enthousiast over dit project en beveelt het initiatief van harte aan. Folders van POST! zijn onder meer te vinden bij de infopunten in de kulturhusen: De Spil, De Mozaïek en De Trefkoele+.

Stichting Schrijf je Blij

POST! is een initiatief van Stichting Schrijf je Blij uit Zwolle. Doel van de stichting is het (doen) organiseren, faciliteren en coördineren van schrijfactiviteiten, waarbij het schrijven een verbindend middel is om duurzaam onderling contact tussen mensen tot stand te brengen en te houden. Contactpersoon van de stichting is Renée Nieuwenstein, bereikbaar via info@schrijfjeblij.com of tel 06 51515897. Stichting Schrijf je Blij is ook via facebook te volgen: facebook.com/stichtingschrijfjeblij.

Foto: Pixabay.com

 

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.