Home / / Echtpaar van Bussel zestig jaar getrouwd

Echtpaar van Bussel zestig jaar getrouwd

DALFSEN – Afgelopen maandag vierden Ties en Nel van Bussel – Van de Schepop hun diamanten huwelijksfeest. Zij deden dit samen met hun vier kinderen en zes kleinkinderen.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Ties en Nel, beide 82 jaar, zaten bij elkaar in de klas op de lagere school in Vaassen. Na de lagere school volgde Ties onder andere de LTS en diverse aannemerscursussen. Zijn eerste werkplek was in Winschoten, waar hij een bedrijf op poten zette. Maar na 3,5 jaar vertrok hij naar Dalfsen. Het echtpaar had daarna circa dertig jaar een aannemersbedrijf in Ankum. Daarnaast was Ties ook bestuurlijk zeer actief. Hij was onder andere tien jaar voorzitter van PB Ankum en tien jaar voorzitter van shetlander ponyvereniging. Ook op kerkelijk gebied verrichte hij de nodige werkzaamheden.

Ties is nog vaak te vinden bij hun voormalige woning naast Het Rode Hert in Ankum, waar nu hun dochter woont. Daar mag hij zich nog graag bezig houden met de pony’s.
Nel werkte eerst kort in een winkel en na hun huwelijk was zij geheel betrokken bij het bedrijf. Zij verzorgde onder andere de administratie en was ook administrateur bij de kerk. Als hobby had zij tennis, muziek en zij zong circa veertig jaar in een zangkoor. Het echtpaar mocht ook wel graag reizen onder andere naar de Scandinavische landen, maar Oosterrijk was wel hun favoriete land. Burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen kwam afgelopen maandagmiddag het echtpaar in hun appartement aan de Ruitenborghstraat namens de gemeente feliciteren.

Het diamanten echtpaar woont nu al weer ruim drie jaar tot grote tevredenheid in hun nieuwe appartement aan de Ruitenborghstraat.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.