Home / / Echtpaar Schoemaker zestig jaar getrouwd

Echtpaar Schoemaker zestig jaar getrouwd

NIEUWLEUSEN – Afgelopen maandag vierde het echtpaar Schoemaker – Lammerink dat zij elkaar zestig jaar geleden het ja-woord gaven. Het diamanten echtpaar verhuisde circa tien jaar geleden naar hun huidige appartement aan de Grote Markt in Nieuwleusen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Koop (84) werd geboren aan het Westeinde in Nieuwleusen. Na de lagere school bezocht hij de ambachtsschool, haalde vervolgens zijn middenstandsdiploma en ging aan het werk bij een aantal bedrijven in Voorschoten en in Balkbrug. Vervolgens nam hij het garagebedrijf, inclusief het benzinestation van zijn ouders over. Daar werkte hij samen met zijn echtgenote tot hun zeventigste jaar. Daarna werd het bedrijf verkocht. “Het was altijd hard werken”, merkt Koop op. “Veel tijd voor hobby’s was er toen niet.” Wel was hij vele jaren bestuurslid van de plaatselijke Oranjevereniging. Verder mag Koop graag biljarten en doet dit nu met enige regelmaat.

Mien (84) werd geboren in Den Ham. Zij werkte tot aan haar huwelijk als kraamverzorgster in de regio Ommen en in de winkel bij molen Massier in Nieuwleusen. Hier leerden zij elkaar ook kennen. De gezondheid van Mien laat enigszins te wensen over. Na circa een jaar revalidatie is zij sinds enkele weken weer thuis in haar vertrouwde omgeving. “Maar met hulp van thuiszorg gaat het nu redelijk goed”, zegt Mien. Het echtpaar heeft twee kinderen (jongens) en twee kleinkinderen (meisjes). Het feest werd thuis in kleine familie kring gevierd. “De familie is zeer klein”, zegt Koop. “Wij hadden allebei maar één broer en beide zijn helaas op zeer jonge leeftijd overleden.”

Burgemeester Erica van Lente kwam afgelopen maandagmiddag met een grote bos bloemen, het echtpaar thuis in Nieuwleusen, namens de gemeente Dalfsen feliciteren met hun huwelijksfeest.

 

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.