Home / / Derde en laatste poulewedstrijd voetbalclubs

Derde en laatste poulewedstrijd voetbalclubs

OMMEN – Op zaterdag 12 en zondag 13 september staat voor de gemeentelijke voetbalclubs de derde en tevens afsluitende poulewedstrijd van de bekercompetitie op het programma. De clubs zijn verdeeld in poules van vier clubs en alleen de poulewinnaars gaan door naar de volgende ronde.

OZC is uitgeschakeld. Na de 2-2 in de openingsronde tegen Zwolsche Boys was v.v. Hellendoorn de volgende tegenstander. Bij rust was de krachtmeting op Westbroek nog open (0-0). De thee had klaarblijkelijk een betere uitwerking op de bezoekers dan op de spelers van de thuisclub. De geelhemden werden er een paar keer vies de vernieling in gecounterd, met een blamerende 0-4 tot gevolg. In poule 245 is Dieze West de verrassende koploper. De outsider (want de enige vierdeklasser, tegenover drie clubs die een etage hoger uitkomen) versloeg stadgenoot Zwolsche Boys met 3-1. Op sportcomplex ’t Hoge Laar wordt om 15.00 uur afgetrapt.
Stand: Dieze West 2-6, Hellendoorn 2-3, Zwolsche Boys 2-1 (3-5) en OZC 2-1 (2-6).

Sportclub Lemele boekte de tweede overwinning in poule 686. De equipe van trainer Mats Timmerman was in de eerste ronde het Zwolse CSV ’28 te slim af (1-3). Op Zandeinde kreeg deze prima prestatie een passend vervolg in de vorm van een weliswaar zwaar bevochten, maar knappe overwinning tegen Voorwaarts V. (2-1). In deze poule bleef Oene CSV ’28 met 4-3 de baas. Zaterdag volstaat een remise tegen het bezoekende Oene om kwalificatie voor de tweede ronde af te dwingen. Het beginsignaal klinkt om 14.30 uur.
Stand: Lemele 2-6, Oene 2-4, Voorwaarts 2-1 en CSV ’28 2-0.

In poule 256 is op een ronde voor het eind de winnaar al bekend. Hatto Heim scalpeerde na OVC ’21 (1-3) ook ’t Harde (2-0). OVC ’21 hield in Dedemsvaart SCD ’83 in toom (2-2). Voor SCD ’83 was deze uitslag een kopie van het openingsduel in en tegen ’t Harde. Zaterdag besluit OVC ’21, nieuwkomer in het zaterdagvoetbal, het bekeravontuur op vertrouwd terrein. Om half drie mogen zowel de thuisclub, alsmede het eveneens uitgeschakelde ’t Harde er vanaf 14.00 uur een leuke generale voor de reguliere competitie van maken.
Stand: Hatto Heim 2-6, SCD ’83 2-2, OVC ’21 2-1 (3-5) en ’t Harde 2-1 (2-4).

Poule 304 koppelde Vilsteren aan Balkbrug. ‘De eeuwig tot elkaar veroordeelden’ kwamen er op de Molenesch niet uit. De 1-1 deed de veldverhouding recht. Eerste helft voor Vilsteren (1-0), na de thee schakelde Balkbrug een tandje bij, met als gevolg de terechte gelijkmaker. In deze poule won Raalte met 2-0 van USV en benoemde zich daarmee tot koploper in deze poule. Voor de derde en afsluitende poulewedstrijd krijgt Vilsteren bezoek van Raalte. Het duel op de Molenesch begint om 14.00 uur.
Stand: Raalte 2-6, USV 2-3, Vilsteren 2-1 (1-6) en Balkbrug 2-1 (1-8).

Fotomoment uit de wedstrijd OVC ’21-Hatto Heim. OVC ’21 sluit zaterdag het bekeravontuur thuis af tegen ’t Harde.

Verslag/Foto: Willem Lampe

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.