Home / / De Agnieten Verkiezingscampagne op Prinsjesdag

De Agnieten Verkiezingscampagne op Prinsjesdag

NIEUWLEUSEN – De TL4 klas van het Agnieten College begint op 15 september, op Prinsjesdag met de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer (17 maart). Alle politieke partijen van het Agnieten College krijgen deze dag fictief 1 miljard euro om te verdelen over de verschillende sectoren van de samenleving in Nederland.

Het programma van de partij laat de verdeling van de 1 miljard euro zien. Het maakt duidelijk wat de partij meer of minder belangrijk vindt. Ook kiezen ze een eigen fractievoorzitter. In De Spil gaan de verschillende partijen met elkaar in debat, in het provinciehuis spelen ze een democratiespel en de fractievoorzitters worden gevolgd en geïnterviewd. Verder vindt er – net als in de praktijk – een slotdebat plaats. De leerlingen kunnen voor hulp en ideeën een beroep doen op lokale en provinciale politici.

Het gehele proces van verkiezingscampagne, verkiezingsdebat en verkiezingen is voor de TL4 leerlingen onderdeel van het examenprogramma. De afgelopen jaren tonen aan dat jongeren uit de regio verfrissende en scherpe ideeën hebben. Het is daarnaast gebleken dat ze ‘positief kritisch’ tegenover de bestaande politiek staan.

 

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.