Home / / Cursus voor naasten van mensen met dementie

Cursus voor naasten van mensen met dementie

LEMELERVELD – Op maandagochtend 5 oktober start er een cursus voor mantelzorgers van mensen met dementie. Saam Welzijn verzorgt deze bijeenkomsten in Kulthurhus de Mozaïek in Lemelerveld.

Als iemand lijdt aan een vorm van dementie dan heeft dat gevolgen voor de persoon zelf maar ook voor de omgeving. Vaak komen er bij de naastbetrokkenen allerlei vragen op als: Hoe ziet de toekomst eruit, waar kan ik terecht voor hulp, of hoe houd ik het zelf vol? De cursus is erop gericht naasten beter te leren omgaan met de situatie. De deelnemers krijgen inzicht in het proces en kunnen ervaren hoe het is om bijvoorbeeld overprikkeld te raken. Daarnaast is er gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen. Er zijn in totaal vier bijeenkomsten van 1,5 uur. De onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer de werking van het brein (bij dementie), de gevolgen van de aandoening voor de persoon zelf en voor de omgeving, communicatie en dagelijkse omgang met een naaste met dementie.

De cursusdata zijn op 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober en 26 oktober (10.00 tot 11.30 uur)
in Kulturhus de Mozaïek, Kroonplein 58, Lemelerveld. Deelname is gratis. Vanwege de maatregelen rondom corona zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar. Bel of mail voor aanmelding en informatie naar Ilja Bomers, mantelzorgteam SAAM Welzijn, tel. 0572-372882/06-19218070 of: i.bomers@saamwelzijn.nl

Lees ook

De Carrousel heeft nieuw seizoensprogramma, in de hoop op betere tijden

OMMEN – Theater De Carrousel in Ommen waagt het erop: het theater heeft een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.