Home / / Concert jong talent in het Landgoedcentrum Vilsteren

Concert jong talent in het Landgoedcentrum Vilsteren

VILSTEREN – Op 20 september presenteert het Landgoedcentrum Vilsteren weer een concert met talentvolle musici. Violiste Chloë Elsenaar en pianist Yorick Simmes zijn dan te gast.

Op het programma van deze middag staan werken van Debussy, Robert Schumann, Kachaturian en Dvorak. Het concert begint om 15.00 uur en de toegangsprijs bedraagt 12 euro. Voor jongeren t/m 18 jaar is het concert gratis.

Chloë Elsenaar kreeg op zesjarige leeftijd haar eerste vioolles. Zij heeft veel podiumervaring opgedaan in binnen- en buitenland en won een aantal prijzen, o.a. (in 2015) op het Prinses Christina-concours. Chloë is in 2019 afgestudeerd aan het Ar​t​EZ Conservatorium in Zwolle en ze hoopt komende zomer haar master af te ronden aan het HKU conservatorium in Utrecht.

Yorrick Simmes zette de eerste stappen van zijn muzikale carrière op vijfjarige leeftijd, begon ook met vioolles, maar was daarnaast geïnteresseerd in de piano. Hij werd in 2005 toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, volgde eerst vioollessen bij Koosje van Haeringen en daarna bij Aimee Broeders. In 2014 is Yorrick zich toch gaan toeleggen op de piano. Hij studeert nu aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.
.

Reserveren noodzakelijk

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren. Jonge talentvolle musici krijgen een podium aangeboden in het gezellige en intieme Landgoedcentrum, gelegen aan de Vilsterse Allee 1d. Vanwege het ​coronavirus ​loopt alles wat anders dan normaal. In overleg met de gemeente Ommen is besloten niet meer dan 30 personen per concert toe te laten. Van te voren reserveren via het e-mailadres​landgoedconcertenvilsteren@gmail.com is daarom noodzakelijk.

Indien belangstellenden meer kaarten willen bestellen, dan is het van belang om te vermelden of het om personen uit één huishouden gaat (dit i.v.m. de toedeling van de zitplaatsen) en daarnaast dienen naam en een telefoonnummer vermeld te worden. Er volgen digitale instructies aangaande de betaling. Een nazit bij het haardvuur is ​helaas nog niet mogelijk​ en er worden geen versnaperingen aangeboden.

Op de website is informatie te vinden over de gang van zaken bij de concerten in tijden van corona. De organisatie van het landgoedcentrum doet er alles aan om risico’s voor alle betrokkenen te vermijden. Van koorconcerten in de Willibrorduskerk kan daarom voorlopig helaas nog geen sprake zijn.

 

Lees ook

Een tweede leven voor gevonden voorwerpen

In regio IJssel-Vecht gaan gevonden telefoons na drie maanden naar de Stichting Opkikker REGIO – …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.