Home / / College van B&W geniet van een tochtje over de Vecht

College van B&W geniet van een tochtje over de Vecht

DALFSEN – Dinsdag 1 september ontving het bestuur van de Stichting Vechtzomp Dalfsen het college van B&W, voor een tochtje over de Vecht. Tijdens de doop – vorig jaar op 17 augustus door burgemeester Van Lente – werd deze tocht aan het college aangeboden.

Foto: Geert Bistervels

Aanwezig waren burgemeester Erica van Lente en de wethouders Jan Uitslag, André Schuurman en Ruud van Leeuwen. Het viertal van de gemeente werd gecompleteerd door de heer Henry van de Woude. Verder was het bestuur van de stichting aanwezig, te weten voorzitter Henk Nap, penningmeester Jan Laarman (tevens eerste schipper) en secretaris Jan van der Weerd (tevens tweede schipper). Bestuursleden Hans Frijling en Geert Bistervels bleven aan de wal gezien de aan te houden coronaregels. Op deze manier kon de vereiste 1.5 meter prima worden gehandhaafd.

Allereerst ging de tocht onder de Vechtbrug door in de richting van Vilsteren tot aan de uitkijktoren. Hier werd gezamenlijk een lunch genuttigd. “Kijkend door een andere bril dan wanneer je aan de waterkant staat. Een hele aparte beleving”, aldus wethouder André Schuurman. Weer terug richting Dalfsen voer de Zomp nog even richting de Vechterweerd. Zo konden de bestuurders nog even de nieuw aangelegde insteekhaven bewonderen.

De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij van Dalfsen bood, eenmaal aan wal, het pas gebrouwen Vechtzomp IPA biertje aan. Dit biertje is de laatste in de reeks van elf bieren. Ook werd een zogenoemd Zompbrood aangeboden, dat recentelijk door Bakkerij van der Most op de markt is gebracht.

Zie www.hiawatha-actief.nl/vechtzomp-dalfsen

 

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.