Home / / CDA-Kamerlid Von Martels op werkbezoek bij Road2Work

CDA-Kamerlid Von Martels op werkbezoek bij Road2Work

DALFSEN – Donderdag 27 augustus was CDA-Kamerlid Maurits von Martels met Stichting OPEN op werkbezoek bij Road2Work in Dalfsen, waar hij kennis maakte met de verwerking en recycling van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA of e-waste).

Het werkbezoek vond plaats op uitnodiging van Stichting OPEN, een initiatief van ruim 2.000 producenten van witgoed, ICT, audio- en visuele apparatuur, gereedschappen, armaturen en zonnepanelen. Producenten zijn wettelijk verplicht om 65 procent van alle nieuw op de markt gebrachte apparatuur in te zamelen en hoogwaardig te recyclen. Door samen te werken in Stichting OPEN brengen producenten dit ambitieuze percentage binnen handbereik. Stichting OPEN heeft Kamerlid Von Martels laten zien en ervaren wat de uitdagingen zijn op het gebied van e-waste, door hem te laten meewerken bij Road2Work.

Tijdens het werkbezoek stak Von Martels letterlijk de handen uit de mouwen. Na een rondleiding van Erik Schalk (directeur Road2Work Nederland) en Jan Vlak (directeur Stichting OPEN) heeft Von Martels een wasmachine gedemonteerd en ontmanteld. Door het glas, beton, hout en de condensator te verwijderen, worden deze waardevolle grondstoffen behouden en hergebruikt. Bovendien draagt recycling van e-waste bij aan de reductie van CO2. Naast de milieudoelstellingen was er tijdens het werkbezoek ook aandacht voor sociaal-maatschappelijke doelstellingen, want bij Road2Work worden jaarlijks ruim 60 re-integratiekandidaten aan een reguliere baan geholpen.

 

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.