Home / / Acupunctuur bij fysiotherapie de Carrousel

Acupunctuur bij fysiotherapie de Carrousel

(Advertorial)

OMMEN – Hoofdpijn, menstruatiepijn, hooikoorts, hernia of andere klachten? Acupuncturiste Marije Landman zet de Chinese geneeswijze in om pijnklachten te behandelen.

“Acupunctuur is een Chinese geneeswijze die genezing anders benadert dan wij in de westerse wereld gewend zijn”, vertelt Marije. In de westerse geneeskunde zoeken we de plek op waar de pijn zit en behandelen deze pijn ter plekke. Bij acupunctuur kijken we naar het hele lichaam. De pijn komt heel vaak vanuit een andere plek dan waar de pijn zich uit. In onze energiebanen zitten punten, al deze punten zijn in verbinding met bepaalde delen en functies van ons lichaam. Met acupunctuur plaatsen we naalden op de punten die gelinkt zijn aan de klachten waardoor deze punten geactiveerd worden.”

Niet alleen bij hoofdpijn, chronische klachten als reuma of spijsverteringsklachten, maar ook bij een baby in stuitligging is acupunctuur de oplossing. “We werken dan met Moxa”, vervolgt Marije. “Moxa is een toevoeging op de naalden. We voegen warme toe waardoor de punten nog meer geactiveerd worden, dit stimuleert de baby om te draaien. 75-80% van de behandelingen met Moxa hebben het gewenste resultaat.”

De behandelreeks begint vaak met een gesprek van circa 30 minuten. Hierin onderzoekt Marije middels vragen wat de klacht is en probeert ze te ontdekken welke punten ze moet activeren. Daarna volgt een behandeling van ongeveer een half uur. Na twee tot drie behandelingen merkt u resultaat. Dit is meteen het moment om te evalueren en te kijken of het zinvol is om door te gaan of niet. “Gemiddeld zijn we na tien behandelingen klaar en zijn de klachten verdwenen, of flink verminderd”, legt Marije uit. Het grootste deel van de behandelingen vergoedt de zorgverzekeraar, mits u aanvullend verzekerd bent. Marije, die ook fysiotherapeute is in Emlichheim (D), is iedere woensdag aanwezig bij Fysiotherapie De Carrousel (www.fysio-ommen.nl) van 18.00 tot 21.00 om klachten te behandelen.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.