Home / / Aanleg glasvezelnetwerk gemeente Dalfsen gestart

Aanleg glasvezelnetwerk gemeente Dalfsen gestart

DELTA Fiber Netwerk legt glasvezel aan in de gemeente Dalfsen, Ommen en de gemeente Zwolle

NIEUWLEUSEN – Wethouder André Schuurman van de gemeente Dalfsen, aannemer Bam Infra Telecom, en Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) zetten afgelopen vrijdag gezamenlijk een eerste schop in de grond aan de Koningin Julianalaan in Nieuwleusen. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kernen van het Vechtdal is hiermee definitief van start gegaan.

Foto: Evert Jan Goos

In het buitengebied van het Vechtdal ligt al glasvezel. Hierop volgen een aantal kleine dorpen en een deel van Nieuwleusen. DELTA Fiber Netwerk legt glasvezel aan in de gemeente Dalfsen (Hoonhorst, Oudleusen, een deel van Nieuwleusen), Ommen (Lemele, Vilsteren en Witharen) en de gemeente Zwolle. Daarbij ko mt glasvezelkabel langs ruim 3.600 adressen te liggen.

Een groot deel daarvan heeft al een abonnement. De overige adressen kunnen zich nog steeds aanmelden. Bewoners die langs de route wonen en zich niet hebben aangemeld, krijgen ook een huisaansluiting aangeboden. Op die manier is hun woning op de toekomst voorbereid en hoeft de straat maar één keer open. Dat scheelt aanzienlijk in de overlast. “Tot op het laatst bleef het aardig spannend”, aldus Piet Grootenboer, directeur van DELTA Fiber Netwerk, “maar nu gaat de glasvezel echt de grond in. Dat is een hele klus. Het gaat om een groot aantal aansluitingen die we snel en veilig willen aanleggen. Goede samenwerking met de gemeente en andere partijen is dan natuurlijk van groot belang.”

Graafwerk

De aanleg van het glasvezelnetwerk, in de kleine kernen van Vechtdal, wordt uitgevoerd door aannemer BAM Infra Telecom. In totaal wordt ongeveer 120 km gegraven. Momenteel graaft aannemer BAM Infra Telecom in Lemele en Nieuwleusen. De graafploeg graaft een sleuf in de berm en legt daar de buizen in. Vervolgens blaast een andere ploeg de flinterdunne glasvezels door de buis naar de woningen. Wanneer de graafploeg aan de slag gaat in een straat, ontvangen alle bewoners van tevoren een zogenoemde ‘graafbrief’ van de aannemer. Naar verwachting plaatst BAM de eerste huisaansluiting in januari 2021.

Woningschouw

De aannemer is in mei begonnen met de woningschouw in de kernen van de gemeente Ommen. De woningschouwers gaan momenteel vooral langs de deuren in de kernen Vilsteren, Nieuwleusen, Oudleusen en Hoonhorst. De aannemer kijkt dan samen met de aangemelde bewoners waar de aansluiting in huis komt. Via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl kunnen bewoners de status en de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken. Ook kunnen ze zich daar aanmelden.

Zie www.gavoorglasvezel.nl

 

 

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.