Home / / Zoekplaatje van de Week

Zoekplaatje van de Week

Op basis van reacties op een zoekplaatje van 3 april 2019 weten we dat deze foto in 1970 is gemaakt op kasteel Eerde. Bij deze gelegenheid kreeg Roelof Timmer een onderscheiding voor zijn werk als chauffeur en tuinman voor baron Philip van Pallandt en later voor de Internationale school Eerde. Het was bij zijn 40-jarig dienstverband waarbij hij ook met pensioen ging. Roelof ontving de onderscheiding van Cornelis Pieter van Reeuwijk (burgemeester van Ommen van 1952 tot 1974) in het samenzijn met zijn vrouw Mina Brinkman uit Daarle, die een boeket bloemen kreeg. De beide dames op de foto, die in alle opzichten veel gelijkenissen vertonen, waren ook bij deze gelegenheid. Wie helpt ons aan de namen van de dames op het zoekplaatje?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 68 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Gerrit Volkerink en Jan Frens voor de informatie over zoekplaatje dsc_01031 (een rij mensen bij de eerste steenlegging van bejaardenwoningen in Ommen in 1959), samengevat: v.l.n.r. Willem Stappenbelt; 2x onbekend; Jan Frens; 4x onbekend; Riet Vosjan; 1x onbekend; Evert Jan Stoeten en helemaal rechts is mogelijk wethouder Seinen.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_63019, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autax Ommen, hét adres voor berging, transport, pechhulp, autoservice en regulier taxivervoer.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.