Home / / Zoekplaatje van de Week

Zoekplaatje van de Week

Opnieuw een foto uit het album van meester (Aalbert Jan) Middag. In week 30 (twee weken geleden) plaatsten we een eerste foto uit dit album, maar daar hebben we nog geen reactie op gehad. We hopen met bovenstaande foto alsnog op een reactie.

De foto van het zoekplaatje zit los in het album en kan daarom ook van een wat latere datum zijn, dus na 1917. Deze foto is mooi van kwaliteit, de woningen zijn mogelijk voor iemand herkenbaar en wie weet geldt hetzelfde voor de motorrijder. De foto is waarschijnlijk gemaakt in de regio Nieuwleusen – Vinkenbuurt. Zo staat bijvoorbeeld naast twee andere foto’s (gedateerd 13-07-1917) van een school handgeschreven ‘School + Huis Nieuw Leusen Bij Zwolle’.

Alle foto’s in het album zijn toegankelijk via ‘qr.oudommen.nl/meester-middag‘. De kwaliteit van het merendeel van de foto’s in het album is slecht tot zeer slecht. Veel foto’s zijn in de loop van de jaren ‘verbleekt’. Gelukkig hebben we veel foto’s (digitaal) weer toonbaar kunnen maken en daarmee veilig kunnen stellen. Wie helpt ons aan meer informatie over meester Middag. Bijvoorbeeld op welke scholen en in welke periode hij heeft lesgegeven. En/of wie herkent de motorrijder of de woningen op het zoekplaatje?

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer IW0073, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Camping de Koeksebelt, daar is het goed toeven en gaan de natuur en stadse geneugten hand in hand.

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.