Home / / Vier thuis jouw eigen Stöppelhaenefeestje

Vier thuis jouw eigen Stöppelhaenefeestje

RAALTE – Dit jaar geen Stöppelhaene, niet schouder aan schouder op het Stöppelveld, geen oogstcorso, bingo, cabaretavond, oogst dankmis of bloazersfestival. Toch wil stichting Stöppelhaene in deze coronatijd het oogstfeest niet zomaar voorbij laten gaan en roept daarom de Raaltenaar op om zelf de haan te laten kraaien op zaterdag 29 augustus.

Voorzitter Paul Wittenhorst: “Stöppelhaene is een feest dat we met z’n allen vieren. Van oorsprong een oogstfeest om het einde van het oogstseizoen en het binnenhalen van de oogst te vieren. Ondertussen uitgegroeid tot een mooi feest waar jong en oud een jaar lang naar uitkijkt. Ook dit jaar wordt er geoogst, maar helaas kunnen we dat niet vieren zoals we dat gewend zijn. Samen met de vele vrijwilligers willen wij als bestuur toch graag het Stöppelhaene-gevoel in Raalte laten leven. Het is een feest van verbinding en gezelligheid en dat kunnen we in deze tijd erg goed gebruiken.”

Hoe kan Raalte de haan laten kraaien? Het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Stöppelhaene roepen iedereen op om het Sallands Oogstfeest te vieren op zaterdag 29 augustus. Samen, maar op 1,5 meter afstand. Vier het met vrienden, familie, buren, in de tuin of in de buurt. Wittenhorst: “Hoe mooi is het als iedereen de tuin gaat versieren en de Stöppelhaenevlag uithangt. Samen gaan we deze bijzondere Stöppelhaene beleven.”

Als aanjager voor het organiseren van een eigen feestje is een speciale ‘Stöppelbox’ gemaakt. De inhoud past uitstekend bij een feestje thuis, bij vrienden, in de straat of in de wijk. Unieke items gemaakt voor deze ‘Stöppelbox’ zijn de Stöppelhaene bluetooth speaker, de speelkaarten en de opener in Stöppelhaenestijl. Natuurlijk ontbreken de borrelitems zoals Jupiler pils, het van de Zwarte Cross bekende drankje Nozem, chips en nootjes niet. Om helemaal het Stöppelhaenegevoel te krijgen is er een speciale playlist te downloaden met daarop de artiesten van afgelopen jaren en wellicht ook een kijkje naar 2021. Een goede manier om de Stöppelhaene bluetooth speaker meteen goed te testen.

In de eerste 250 dozen zit als extra een vlaggenlijn met de bekende zwart-gele Stöppelhaene-vlaggetjes. En als klap op de vuurpijl zitten in vijf Stöppelboxen de eerste kaartjes verstopt voor het donderdagavond programma van 2021 op ‘t Stöppelveld. Dankzij sponsoring van onder meer Jupiler, Jumbo en Rabobank kan de prijs voor zo’n Stöppelbox beperkt blijven tot 35 euro. De Stöppelbox kan vanaf heden besteld worden via de site van Stöppelhaene, www.stoppelhaene.nl en vanaf een later aangegeven moment opgehaald worden.

De organisatie van Stöppelhaene bedankt iedereen voor het begrip voor de beslissing die genomen moest worden. Ze vertrouwt erop dat we volgend jaar weer schouder aan schouder Stöppelhaene kunnen vieren. Dat we dan met z’n allen weer het dorp in kunnen, de feesttent in en ‘t Stöppelveld op. Aan de inwoners van Salland wordt gevraagd om zelf het Oogstfeest te bouwen. Van zaterdag 29 augustus 2020 op kleine schaal en op veilige afstand van elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Blijf gezond en geniet met de Stöppelbox van de thuisversie van Stöppelhaene 2020.

Lees ook

Open dag bij scouting in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Al jaren is Scouting ‘Gold’n Zende’ Nieuwleusen actief op hun eigen onderkomen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.