Home / / Unieke samenwerking in De Spil met het Talentenhus

Unieke samenwerking in De Spil met het Talentenhus

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – Op 31 augustus 2020 vindt de opening van het Talentenhus plaats. Hier werken Saam Welzijn, de bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen, InteraktContour, het Agnieten College en De Spil onder één dak, op een unieke manier samen.

Het Kulturhus de Spil in Nieuwleusen is in de zomer van 2018 opgeleverd. In het najaar 2018 heeft OCW Minister Arie Slob het Kulturhus officieel geopend. Bij de start hebben alle deelnemende partijen afgesproken om daar waar mogelijk samen te werken. De samenwerking kreeg de wind in de rug met de start van de Talentenbrigade. Praktijkleerlingen (Basis-Kader) die op verschillende manieren hun eigen activiteiten en evenementen mochten organiseren in en buiten de Spil (modeshow, Fortnite-toernooi, high tea voor mensen met een niet aangeboren beperking, sport- en spelactiviteiten, acties voor goede doelen enz.). Samenwerking vanuit relaties en vertrouwen

Al snel wilden meer leerlingen meedoen met de Talentenbrigade (naast de woensdag is de maandag erbij gekomen) en werd de Mediagang opgericht. De jongerenwerkers en opbouwwerkers van Saam Welzijn waren al snel ook in de klas- en praktijklokalen te vinden. De Talentenbrigade gaf hen veel kansen. In 2019 is er een overeenkomst getekend tussen Saam Welzijn en het Agnieten College, het gevolg daarvan is dat docenten participeren in het welzijnswerk buiten de reguliere lessen. Het werd een kruisbestuiving met voor alle vijf partijen een belangrijke rol. Het Kulturhus de Spil heeft een sterke gemeenschapsfunctie gekregen en trekt als een magneet vele (jonge en oudere) mensen en activiteiten aan. Minister Arie Slob van OCW bij de opening van het Kulturhus de Spil in 2018

Foto: Alex Mulder

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.