Home / / Uitbreiding dienstregeling Syntus Overijssel

Uitbreiding dienstregeling Syntus Overijssel

REGIO – Sinds zondag 16 augustus rijdt een groot aantal buslijnen weer volgens de gebruikelijke dienstregeling. Daarnaast zijn er een aantal lijnen die de vakantiedienstregeling rijden en er zijn lijnen die de vakantiedienstregeling rijden met daaraan extra ritten toegevoegd. Ook staan er in verband met corona, extra bussen stand-by. Op deze manier is het mogelijk om drukte in de bussen op te vangen en het OV veilig en comfortabel te houden. De dienstregeling geldt tot en met 12 december 2020.

De dienstregeling van de scholierenlijnen en enkele buslijnen die langs scholen rijden, is sinds 16 augustus meer gespreid. Dat betekent dat de bussen vaker buiten de spits starten met rijden. Dat is onder andere besloten na gesprekken die zijn gevoerd met diverse scholen. De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal studenten in de bussen. Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op: www.keolis.nl.

Kuchschermen

Via OV-NL deed TNO namens de gezamenlijke vervoerbedrijven, afgelopen periode onderzoek naar de veiligheid van plastic kuchschermen in bussen en trams, met positieve uitkomst. De plaatsing van kuchschermen vormt voor buschauffeurs een beter alternatief dan een gesloten voordeur. Daarom zijn reizigers binnenkort weer via de voordeur welkom in de bussen.

Reisregels

Belangrijk om te weten is dat het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht is voor reizigers van 13 jaar of ouder. Het is van belang drukte te vermijden, rekening met elkaar te houden en elkaar zowel in het voertuig de ruimte te geven, als bij het in- en uitstappen.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.