Home / / Uit Hei en Dennen: Vakantieplannen?

Uit Hei en Dennen: Vakantieplannen?

Heeft u ook gekeken naar de tv-opnamen van onze koninklijke hoogheden? Tja, onze kroonprinses is natuurlijk wat mollig, maar om daar nu zoveel aandacht aan te besteden? Het zit in de familie van Oranje, zowel over- als grootmama zijn wat aan de volle kant. Ik vond het hele vrolijke knusse beelden van een erg vriendelijk gezin.

Na deze ‘foltering’ vertrokken ze lekker per privévliegtuig naar hun stulpje in Griekenland. Met een nieuw ‘bootje’ in hun eigen haven. Ja, wij denken allemaal wel eens: “Je zult maar koninklijk zijn zeg, dat is tobben.” Het is gewoon de kif, als wij met vakantie gaan moeten we zelf de uitgekozen vakantiekleding inpakken en nee, dat is verre van plezierig. Want hoe wordt het weer in
Otterlo of Zandvoort. We gaan immers dit jaar niet ver weg. Je zult in Marbella in quarantaine moeten zeg. Kom je misschien pas thuis als Sinterklaas daar naar Nederland vertrekt. Hoewel, misschien mag je dan wel meeliften.

Wij hebben geen vakantieplannen, zijnde zinloos. Op onze leeftijd mijd je het hol van de coronaleeuw. Wij hebben namelijk ‘niets bij te zetten’, in gewoon Nederlands, ‘wij gaan er geheid dood aan’. En het leven lokt ons nog steeds. Nou ja, soms moet je er even naar zoeken. Nu hebben we een grote bloementuin en daar moeten met grote regelmaat oude bloempjes afgehaald worden. Dat gaat met roosjes natuurlijk met een tangetje, ik heb al heel wat doorntjes uit m’n handen gepulkt. Hé, van plukken ga je pulken…….

Wij gaan nog steeds niet met vakantie. Waarheen moet je gaan? Hier in de tuin en ons huis kan ons niets gebeuren. Hoewel, deze week stond er ineens een ‘vreemde man’ in ons portaal. Gerrit zag hem staan en vroeg hoe hij binnen was gekomen. “Ik heb geen sleutel”, antwoordde de vreemdeling. Nee, dat ontbrak nog! Wat hij kwam doen? Of wij nog oude accu’s of iets anders hadden. Nee dus, en hij vertrok.

Maar, hoe was de man binnengekomen? Gerrit denkt dat hij heeft ‘geflipperd’. Een manier om een voordeur te openen door een kaartje tussen deur en sponning te steken. Politie gebeld, maar ja, geen waardevol signalement en een oud zilvergrijs Opeltje geeft ook niet veel houvast. Dat was toch even schrikken zeg, hoe kreeg die man dat voor elkaar? Er wordt weer meer alarm toegevoegd, want zo maar een vreemde in je gang is onplezierig.

Antoinette

Lees ook

Klimaatverandering vraagt grote aanpassingen

REGIO – Op 20 april gaf het algemeen bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.