Home / tweetpost / Uit Hei en Dennen: Familiebezoek in Duitsland

Uit Hei en Dennen: Familiebezoek in Duitsland

Het werd  tijd mijn kleinkinderen, dochter en schoonzoon in Frankfurt te bezoeken. Het mocht van onze ‘Corona-president’ Mark Rutte. Natuurlijk had ik handschoenen en mondkapjes mee, want Duitsland is -zoals we allemaal wel weten- een zeer correct land met ijzeren coronawetten. Hè hè, eindelijk mijn nieuwe auto lekker voluit rijden. Het mag daar hè. En lukte dat? De laatste 100 kilometer wél. Maar ja, eerst moet je 300 kilometer nog even stop en go.

Men bouwt eindelijk aan de Autobahnen. Het was hard nodig, maar het houdt zo op hè. De auto was willig en lag goed op de weg. Soms kon ik wel 20 kilometer lekker doorcrossen. Maar ja, dan kwam er weer een Baustelle en reed je in ganzenpas over smalle tijdelijke wegen. Vaak achter tractoren… Ja hoor eens, een landweggetje is ook voor 45 km verkeer. Je zult dan een schakelwagen hebben. Ik begrijp sowieso niet wat mensen zo leuk vinden aan een versnelling met zes standen. Koppelen en schakelen, hoe ongelooflijk moeizaam en achterhaald is dat?  Het draait toch alleen om rijden, remmen en stoppen? Ja, vinden sommige mannen, het is stoer om te schakelen. Als je Verstappen heet wel. Dezelfde Verstappen die notabene net voor z’n overwinning nieuwe banden liet plaatsen. Hij had eerste kunnen zijn!

Wat begroetten dochter, schoonzoon en drie kleinzoons mij allerhartelijkst. Met kusjes en omhelzingen. Het was meer dan een half jaar geleden! Ze zijn zo groot, zelfs de jongste van 6 jaar. Allemaal schoolgaand. Nou ja, na corona dus thuis. Arme dochter, drie laptops met drie schoolgaande kinderen. De twee jongsten hebben nog weinig opdrachten, maar de bijna 14 jarige natuurlijk wel. En die heeft, als alle tieners, helemaal geen zin om thuis te werken.

In de klas heeft de leraar de leiding. Daar is hopelijk nog respect voor. Maar die arme moeders thuis worden er wel eens radeloos van. Dochter moet met de oudste (met Asperger en klein concentratieprobleem) veel samen doen. Zij spoort hem iedere keer weer aan om in ieder geval te beginnen. De twee jongere broertjes zijn probleemloos. Die willen juist huiswerk maken (nog wel..).

Het waren heerlijke dagen  en zo reed ik woensdag gelukkig en tevreden terug naar huis. Had ik nog voldoende benzine om thuis te komen. Ik wilde het noodlot tarten, ach je bent oud en je wilt nog eens wat, maar bij aankomst had ik nog vijf liter over!
Antoinette

Lees ook

Canon van de Ommer: Hendrik Luttekes

Dit is aflevering 12 van de reeks Canon van de Ommer, waarin Ommer en Ommenaren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.