Home / / Uit Hei en Dennen: Gaan we het redden?

Uit Hei en Dennen: Gaan we het redden?

We zijn met z’n allen knap eigenwijs hè. Ik ook hoor, want ik heb weliswaar mondkapjes in mijn auto, maar daar blijven ze tot nu toe gezellig liggen. Wellicht nog in het cellofaan tot ik in Duitsland bij dochter in Frankfurt ben. Daar zijn ze nog gewetensvol bezig.

Dat kennen wij (ouderen) nog wel aus dem Krieg. Hoewel, toen der Krieg gewonnen was had ik de leeftijd van zeven maanden, ik weet daar niets van. Mij werd vele malen verteld dat er een granaatscherfje in mijn bedje lag en ik als door een mirakel niet gewond was geraakt. Ik ben dus een gelukskind en heel eerlijk gezegd, zo voel ik dat ook. Nederland herrees en ik ken op mijn leeftijd alleen heel goede tijden. De economie, wetenschap, geneeskunde enz. groeide en bloeide, er leek geen einde aan te kunnen komen. Voor alles was een oplossing te vinden, tot corona binnen kwam zweven.

Zijn wij bang? Zo te zien niet, want overal waar ik kom zie ik schaars geklede toeristen in drommen door smalle straatjes slenteren. Oud en jong door elkaar, alsof er niets aan de hand is. Ja, je kunt er op een ongemakkelijke manier heel erbarmelijk en treurig aan doodgaan. Jaha, dat weten we nu wel, maar zo erg zal het niet loslopen, dat zie je toch aan ons, we lopen overal door elkaar heen, houden 0 afstand en staan de volgende ochtend gewoon weer gezond op. “Maar het virus laait weer op, houdt afstand”, riep minister Grapperhaus. Ja dikkerdje Dap, dat weten we nu wel,
maar in Overijssel gaat het prima, niks aan de hand, leve de vakantie op terrassen, pleinen, markten, kermis etc. In de Vecht wassen we het gewoon van onze lijven af.

Doen verloofde en ik er aan mee? Uhhh, al steeds een beetje meer. Ook wij barbecueën met een aantal familieleden, anderhalve meter afstand? Ja hoor eens, dan moet je zo ongezellig schreeuwen en zo groot is het terras nou ook weer niet. Vanmorgen reed ik met senior door het nauwe centrum van Dalfsen. Zou leuk zijn om daar een terrasje te pakken. Alles zat vol, mensen liepen tegen elkaar op in de smalle straatjes en niemand had een mondkapje op/om/aan/voor. Is dat een reden om ons zelf voor de gek te houden? Kennelijk! Iedereen heeft z’n leven lief, waarom gaan we dan zo laks om met ons leven?

Antoinette

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.