Home / / Sluis Junne is weer open

Sluis Junne is weer open

JUNNE – Sinds donderdag 23 juli is sluis Junne weer open. De afgelopen weken zijn er werkzaamheden aan de sluis verricht om ervoor te zorgen dat de sluis weer storingsvrij te bedienen is. Deze werkzaamheden zijn eind vorige week afgerond, waarna de sluis afgelopen maandag is getest. Deze test is positief verlopen.

Vlak na het begin van het vaarseizoen op de Vecht is sluis Junne in storing gegaan. De aandrijving van de sluiskleppen bleek niet goed te functioneren. In de afgelopen weken is de sluis deels drooggezet, de probleemveroorzakers in kaart gebracht en werkzaamheden verricht om deze probleemveroorzakers permanent te verhelpen. Vorige week maandag is de sluis uitgebreid getest, waarbij bleek dat de sluis naar behoren functioneert en opengesteld kon worden.

Sluizen in de Vecht

Voor de vaarrecreant verandert er niets aan het gebruik van de sluis. Net als op de andere sluizen is ook op de sluis Junne tijdens de openingstijden een toezichthouder namens het waterschap aanwezig. Alle sluizen in de Vecht tussen Ommen en de Duitse grens zijn in het vaarseizoen dagelijks geopend tussen 9.00 en 17.00 uur. Meer informatie over varen op de Vecht is te vinden via www.vechtstromen.nl/varenopdevecht.

Lees ook

Dauwtrappen in het Vechtdal

REGIO – Op Hemelvaartsdag is het traditie om voor dag en dauw op te staan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.