Home / / Schuilhut ‘De Kapelle’ overgedragen aan Landschap Overijssel

Schuilhut ‘De Kapelle’ overgedragen aan Landschap Overijssel

DALFSEN – Woensdag 19 augustus vond, in aanwezigheid van wethouder Jan Uitslag, de overdracht plaats van schuilhut ‘De Kapelle’ aan Landschap Overijssel.

Voor de overdracht memoreerde Wim Schrijver, de animator bij de totstandkoming, het bouwproces. De uitvoering is mede te danken aan een aantal sponsoren, waarbij met name de gebroeders Hartkamp voor originele materialen en houtverbindingen zorgden. Een mooie plek om aan te leggen, even uit te rusten, droog te zitten en om te bewonderen.

Fietsers en oplettende automobilisten hebben het bijzondere bouwwerk op de hoek van de Koelmanstraat en de Molenhoekweg misschien al opgemerkt: een hut om te schuilen bij slecht weer. Het is geen toeval dat de hut op deze plek staat. Ooit kruisten hier twee oude wegen elkaar. De Koningsweg die van de hof Ierthe naar het hof Archem liep en van daaruit naar Essen in Duitsland. Beide hoven vielen onder het klooster Stift van Essen. De Oude Vechtsteeg is er een restant van. De andere weg, de Twentseweg, liep van Kampen naar Osnabrück, door het centrum van Zwolle en dan Salland in. Het tracé bestaat in de buurt nog bekend als de (Oude) Twentseweg. De hut is op instigatie van de Historische Werkgroep Hoonhorst, onderdeel van de Historische Kring Dalfsen, tot stand gebracht in het kader van het gemeenteproject ‘Het DNA van Dalfsen’.

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.