Home / / S.V. Nieuwleusen winnaar Tempelmantoernooi

S.V. Nieuwleusen winnaar Tempelmantoernooi

DALFSEN – Dinsdag 18 augustus en zaterdag 22 augustus werd het jaarlijkse Tempelmantoernooi gehouden in zowel Nieuwleusen als in Dalfsen i.v.m. de coronamaatregelen.

Foto: Evert Jan Goos

S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Olympia’28. Doordat A.S.C.’62 verrassend met 2-3 verloor van O.Z.C. ging de toernooiwinst evenals vorig jaar naar de Nieuwleusenaren. Op de dinsdagavond won S.V. Nieuwleusen met 3-0 van OZC uit Ommen. ASC’62 won met maar liefst 6-0 van Olympia’28 uit Hasselt. S.V. Nieuwleusen kwam zaterdag tegen Olympia’28 in de 1e helft op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Tom Vasse en Reinier Meijerink.

Na de hervatting verzuimde de thuisclub om de voorsprong te vergroten. De gasten uit Hasselt kwamen terug in de wedstrijd door een doelpunt van Jeffrey van de Belt en tien minuten voor tijd scoorde Jan Koedijk de gelijkmaker.

Op sportpark Gerner in Dalfsen vielen alle doelpunten in het laatste kwartier van de wedstrijd. ASC’62 kwam op voorsprong door een doelpunt van Niloy Haroun. Niels Koggel maakte direct daarna de gelijkmaker en een minuut later kwam O.Z.C. zelfs op voorsprong door Rik Jan de Groot. Pieter Hamhuis bracht de stand weer op gelijke hoogte, maar het was O.Z.C. dat toch aan het langste eind trok door wederom een doelpunt van Koggel.

Dinsdagavond kwam S.V. Nieuwleusen tegen O.Z.C. sterk voor de dag. Nadat OZC na vijf minuten spelen een dot van een kans kreeg, kwamen de oranjehemden in de tiende minuut op voorsprong door een doelpunt van Bas Evenboer, dit was ook de ruststand. Vijf minuten na rust scoorde Saake Malestein de 2-0 en twee minuten later bracht Reiner Meijerink vanaf de penaltystip de eindstand op 3-0.

In Dalfsen was Olympia’28 uit Hasselt geen partij voor ASC’62. In de eerste helft scoorde Matthijs van Gelder een hattrick. Ruststand 3-0. Na de hervatting helft brachten van Gelder, Mees Bartels en Bart Mulder de eindstand op 6-0.

Eindstand Tempelmantoernooi

1. S.V. Nieuwleusen (2-8). Op de tweede plek ASC’62 (2-7). Als derde eindigde O.Z.C .uit Ommen (2-5) Op de vierde plek Olympia’28 uit Hasselt (2-3). De puntenverdeling was als volgt: 3 punten voor een gewonnen wedstrijd. 1 punten voor een gelijkspel en 0 punt bij verlies en 1 punt voor elk doelpunt met een maximum van 2 punten per wedstrijd.

Spelmoment uit de wedstrijd op sportpark Gerner in Dalfsen van ASC’62 tegen OZC uit Ommen

 

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.