Home / / RTC en Agnieten College gaan samenwerking aan

RTC en Agnieten College gaan samenwerking aan

NIEUWLEUSEN – Het Regionaal Techniek Centrum en de Talentenbrigade van het Agnieten College gaan dit schooljaar, gedurende in ieder geval één jaar, met elkaar samenwerken. Zo kunnen beide partijen ervaring opdoen en kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

Een groep leerlingen op het Agnieten College heeft in de breedste zin van het woord belangstelling voor de bouw. Vanaf nu kunnen deze leerlingen hier al in de eerste klas kennis mee maken. Marlon van Dorrestein, bedrijfsleider RTC Bouw Nieuwleusen en Mink de Vries, coördinator Talentenbrigade zijn enthousiast over de mogelijkheden die de samenwerking biedt.

“We hopen de leerlingen enthousiast te maken voor de bouw door ze kennis te laten maken met de werkzaamheden die op de bouw worden uitgevoerd. Op deze manier kunnen wij hun talent naar een hoger niveau te tillen”, aldus Marlon van Dorrestein. “Leerlingen vanaf 12 jaar bieden we hiermee de mogelijkheid om te ontdekken of de bouw iets voor hen is en of ze er geschikt voor zijn”, voegt Mink de Vries hieraan toe. “In het afgelopen jaar is de Talentenbrigade al begonnen met een doorlopende leerlijn bouw, samen met Talentstad VMBO, het Deltion College en de bedrijfstak bouw. De samenwerking met het Regionaal Techniek Centrum past daar heel goed in.”

Het praktijkgedeelte voor deze nieuwe groep leerlingen vindt voor een groot deel plaats bij het RTC aan de Grift in Nieuwleusen. De voorlichting en de theorie vindt met name plaats op het Agnieten College.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.