Home / / Politiek verwoord: VVD

Politiek verwoord: VVD

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de VVD aan het woord.

In het coalitieakkoord 2018 is nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de participatie van inwoners op ingrijpende besluiten. Een mooi streven waarmee de mogelijkheid is geschapen voor samenwerking tussen burger en bestuur.

Sinds de start zijn er meerdere klankbordgroepen in het leven geroepen zoals, de reconstructie Juliana-Schurinkstraat, bruggetje in Dante, Kindplein West, brug bij Junne en de aansluitingen fietstunnel onder de N48. De betrokkenheid is divers gebleken. Binnen de klankbordgroepen zijn deelnemers niet altijd even tevreden met de uitkomsten. Als VVD krijgen we veel reacties over de gang van zaken tijdens het participatieproces. Met een luisterend oor en met vragen richting college proberen we bij te dragen aan het scheppen van duidelijkheid. Toch merken wij als VVD dat er bij de leden van een klankbordgroep ook het gevoel ontstaat dat de kaders en voorwaarden worden verschoven in een bepaalde richting, terwijl de onderbouwing niet duidelijk is of geheel ontbreekt. De belangrijkste reactie is het gebrek aan scherp gestelde kaders vooraf en voorwaarden vooraf.

De VVD wil met de raad en het college verbetering op de vooraf gestelde kaders en voorwaarden in participatie trajecten, voordat een klankbordgroep in het leven wordt geroepen en zodoende teleurstelling, frustratie en woede te voorkomen bij zowel leden van deze klankbordgroepen, direct betrokkenen en geïnteresseerden.

Namens fractie VVD-Ommen,
Richard Smits

Lees ook

Een tweede leven voor gevonden voorwerpen

In regio IJssel-Vecht gaan gevonden telefoons na drie maanden naar de Stichting Opkikker REGIO – …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.