Home / / Phion presenteert aangepast programma

Phion presenteert aangepast programma

REGIO – Het aangepaste programma van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel voor het najaar is bekend. In verband met de coronamaatregelen heeft het orkest de concerten van september t/m december, zoals aanvankelijk waren gepland, moeten aanpassen. Binnen de anderhalvemetersamenleving is het helaas niet mogelijk een voltallig orkest op het podium te plaatsen. Met minder musici en een alternatieve programmering kan Phion alsnog van betekenis zijn voor het publiek met live symfonische muziek.

Verheugd om weer te spelen

Phion (voorheen Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten) is verheugd weer voor publiek te kunnen spelen. Na maanden intelligente lockdown gaf het orkest begin juli weer de eerste concerten in een aantal concertzalen in Gelderland en Overijssel. Na de zomer start een nieuw seizoen met een aantal aanpassingen in het programma. Uiteraard volgens protocollen die opgesteld zijn vanuit de richtlijnen van het RIVM. Zo moet zowel publiek als musicus 1,5 meter afstand houden, waardoor een voltallig orkest niet op een podium past. Met een kleinere bezetting, een concertduur van een uur en alternatieve programma’s kan het orkest toch nog live concerten geven voor zijn publiek.

Highlights september t/m december

Binnen de concerten is het programmakarakter dat aanvankelijk was gekozen, evenals dirigenten en solisten, zoveel mogelijk behouden. Zo leidt Otto Tausk het orkest bij de opening van het seizoen met Beethovens Eerste Symfonie en het gereviseerde Pianoconcert van Franssens met pianist Ralph van Raat. De dirigent sluit het jaar af met een traditioneel kerstconcert met werken van Mahler. Naast Tausk en Van Raat staan meer topmusici van eigen bodem op het podium, zoals onder andere Rick Stotijn, Ella van Poucke en Thomas Beijer. Verder komt dirigent Wayne Marshall terug als maestro én pianist in een swingend concert met Gershwin en Bernstein, en ontvangen we nieuwe solisten als vioolvedette Soyoung Yoon. Tot slot zoekt Phion de grens op met Classsh (‘klassiek zonder etiquette’) en een thematisch concert rondom de Amerikaanse verkiezingen met voormalig NOS-correspondent van de Verenigde Staten Eelco Bosch van Rosenthal.

Meer informatie

Het aangepaste programma voor de maanden september t/m december is te zien op de website van Phion. De start van de kaartverkoop verschilt per concertzaal. Hoe het programma er vanaf januari uit gaat zien, volgt later.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten zie www.phion.nl

Lees ook

OVC ’21 verzuimt zaterdagdebuut op te sieren met driepunter

OMMEN – OVC ’21, debutant in het zaterdagvoetbal mocht van de competitieleiders beginnen met een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.