Home / / OpStap op de Lemelerberg

OpStap op de Lemelerberg

LEMELE – Op donderdagavond 6 augustus verzorgt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma kan er een wandeling gemaakt worden in dit bijzondere gebied. De wandeling duurt zo’n twee, tot twee en een half uur. Er kunnen maximaal negen deelnemers meewandelen.

Vlakbij Ommen ligt Natura2000 gebied de Lemelerberg. Met ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten zijn diverse vergezichten te bewonderen. Bij helder weer is in het westen Zwolle te zien en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals de boomleeuwerik en de boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg geeft de natuurgids uitleg over de flora en fauna en over het ontstaan van de Lemelerberg.

De wandeling start bij het restaurant op de Lemelerberg, Kerkweg 32 in Lemele. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, nemen gratis deel op vertoon van hun pas.

www.landschapoverijssel.nl

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.