Home / / Mevrouw Van Echten-Geerts viert haar 100-ste verjaardag

Mevrouw Van Echten-Geerts viert haar 100-ste verjaardag

DALFSEN -Afgelopen woensdag werd mevrouw Jansje van Echten-Geerts honderd jaar. Op een mooi schaduwplekje genoot zij volop van haar kinderen, kleinkinderen en van de vele bewoners van woonzorgcentrum Rosengaerde, die haar vanaf de straatzijde feliciteerden.

Mevrouw Jansje van Echten-Geerts komt uit een sterk geslacht. Er waren twaalf kinderen in het gezin en een aantal werden net zoals zijzelf honderd jaar, of zelfs ouder. Op dit moment heeft zij alleen nog broer Johan, die 90 lentes telt. De eeuweling werd geboren in Oudleusen. Na haar huwelijk woonde ze aan de Welsummerweg, waar haar man een houthandel had. Haar man overleed in 1987. Zij woonde vervolgens ruim zestien jaar in een seniorenwoning in Nieuwleusen en circa zeven jaar in verzorgingshuis De Hulstkampen. Nu woont zij tot grote tevredenheid sinds drie jaar in haar prachtige woonzorgappartement aan de Brandkolkstraat in Dalfsen. Regelmatig neemt zij deel aan activiteiten, verzorgd door team welzijn. Zij leest graag en kleurt graag platen in. Haar geestelijke gezondheid is zeer goed, echter lichamelijk wordt het iets minder. Zij heeft drie kinderen, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Het feestje werd na het bezoek van locoburgemeester Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen, in kleine kring voortgezet onder de partytent op haar terras.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.